Μία επιφοίτηση που είχε πριν από 32 χρόνια ήταν αυτή που ώθησε τον άλλοτε κτηματομεσίτη και επιχειρηματία Robert Vicino να κατασκευάσει ένα υπόγειο καταφύγιο που προφυλάσσει όσους βρίσκονται σε αυτό ακόμη κι από τη Δευτέρα Παρουσία.

Ο Robert Vicino ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι θρησκόληπτος και ότι δεν θυμάται πως ακριβώς έλαβε το μήνυμα ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα έρθει το τέλος του κόσμου. Παρόλα αυτά ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια για να φτιάξει το «απόρθητο αυτό φρούριό του».

«Εμπνεύστηκα από ένα ισχυρό μήνυμα που έλαβα γύρω στο 1980 το οποίο έλεγε ότι θα πρέπει να χτίσω ένα καταφύγιο για 1.000 ανθρώπους ώστε να τους βοηθήσω να επιβιώσουν τη στιγμή που όλοι θα αφανίζονται από τον πλανήτη», δηλώνει ο Vicino σε συνέντευξή του και συνεχίζει:

«Πήγα σε βουνά κι έψαχνα ολόκληρα Σαββατοκύριακα για ένα ορυχείο ή μια σπηλιά που θα μπορούσε να μετατραπεί σε αυτό που είχα στο μυαλό μου».

Σήμερα ο Vicino είναι ο ιδρυτής της εταιρείας Vivos, που πουλάει πολυτελή συγκροτήματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο ίδιος τα περιγράφει σαν μικρές υπόγειες πόλεις όπου παρέχεται στους κατοίκους εκτός από ασφάλεια, τηλεοράσεις, πλυντήριο και καλής ποιότητας φαγητό.

Κι αν απορείτε για το ποιος θα σπεύσει να τα αγοράσει, ο Vicino ισχυρίζεται ότι η ζήτηση έχει αυξηθεί κατά 1.000% φέτος συγκριτικά με την περσινή χρονιά, με 100.000 ανθρώπους να έχουν κάνει ήδη αίτηση για λίγο χώρο σε ένα από τα καταφύγια που διαθέτει ο Vicino.

O ίδιος εκφράζει τέλος την ανησυχία του για τους δισεκατομμύρια ανθρώπους που δεν θα αγοράσουν έναν αντίστοιχο χώρο – ασπίδα και τονίζει ότι όταν πολλοί από αυτούς κινητοποιηθούν, θα είναι πολύ αργά για να βρουν λύση.

Όσο για τα χρήματα που θα κληθεί να πληρώσει κάποιος… το ποσό είναι κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο… Η τιμή για τους ενηλίκους είναι 50.000 δολάρια και για τους ανήλικους 35.000.