Στην προσπάθεια να διαφύγουν από την Ντέιρ αλ Ζορ της Συρίας, ώστε να γλιτώσουν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, τουλάχιστον 84 άνθρωποι, εκ των οποίων τα δύο τρίτα ήταν παιδιά, έχουν πεθάνει από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι θάνατοί τους καταγράφηκαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στον καταυλισμό του Αλ Χολ στη βορειοανατολική Συρία, αφού εγκατέλειψαν τη συγκεκριμένη περιοχή, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

«Υπάρχουν πληροφορίες για 175 παιδιά που νοσηλεύτηκαν λόγω των συμπτωμάτων στην υγεία τους από τον σοβαρό υποσιτισμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA), Γενς Λάρκε, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη, επικαλούμενος πληροφορίες υπηρεσιών του ΟΗΕ και ανθρωπιστικών οργανώσεων που βρίσκονται στη Συρία.

Βάσει των όσων αναφέρει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, περίπου 13.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ντέιρ αλ Ζορ την περασμένη εβδομάδα, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη φτάσει στο Αλ Χολ και η έξοδος συνεχίζεται γι’ αυτό το «μακρύ και πολύ κουραστικό ταξίδι», συμπλήρωσε ο Λάρκε.