Περιγραφές που προκαλούν ναυτία περιλαμβάνει το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», που παρουσιάζει τις ιστορίες δύο ανδρών, οι οποίοι καταγγέλλουν πως έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Μάικλ Τζάκσον στο ράντσο του, όταν ήταν παιδιά, σε ηλικία 7 και 10 ετών.

Το ντοκιμαντέρ, που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά της οικογένειας Τζάκσον, κάνει πρεμιέρα αυτό το Σαββατοκύριακο στο ΗΒΟ και θα προβληθεί σε δύο μέρη, στις 3 και 4 Μαρτίου.

Οι δύο πρωταγωνιστές, Γουέιντ Ρόμπσον και Τζέιμς Σέφτσακ, μίλησαν στο CBS και περιέγραψαν τόσο τις συναντήσεις τους με τον βασιλιά της ποπ και την κακοποίηση που καταγγέλλουν πως υπέστησαν όσο και το πώς όλα συνέβαιναν σε ένα πλαίσιο αγάπης και τρυφερότητας.

Όπως αφηγείται ο Γουέιντ Ρόμπσον, είχε βρεθεί στη Neverland με την οικογένειά του. «Την πρώτη νύχτα μας έκανε ξενάγηση, είπε σε μένα και την αδελφή μου να μείνουμε στους ξενώνες ή μαζί του, εγώ είπα: “φυσικά θέλουμε να μείνουμε μαζί σου”». Παρότι επρόκειτο να συνεχίσουν τις διακοπές τους οικογενειακώς στο Γκραν Κάνιον, ο Μάικλ έκλαιγε που θα έφευγε, όπως κι εκείνος, και τελικά οι γονείς του τον άφησαν μόνο του στο ράντσο για μία εβδομάδα.

«Την πρώτη ή τη δεύτερη νύχτα που έμεινα εκεί, τα βράδια άρχισαν να αλλάζουν» αφηγείται. «Άγγιζε τα πόδια μου, τα γεννητικά μου όργανα πάνω από τα ρούχα, μου έκανε στοματικό σεξ, μου έδειξε πώς να κάνω στοματικό σεξ σε εκείνον» περιγράφει το πώς ξεκίνησε η κακοποίηση.

«Φοβόσουν; Ένιωθες πως ήταν λάθος;» ρωτά η δημοσιογράφος. Όπως εξηγεί στη συνέντευξη, τις ημέρες πριν το ξεκίνημα της κακοποίησης υπήρχαν πολλά αγγίγματα, αγκαλιές, φιλιά στο μέτωπο, αγγίγματα στα χέρια, οπότε υπήρχε σωματική εγγύτητα «πατρική», όπως λέει.Όταν οι κινήσεις του έγιναν σεξουαλικές του έλεγε πως αγαπιούνται και πως έτσι δείχνουν την αγάπη τους.

Για τον Τζέιμς Σέφτσακ τα πράγματα ξεκίνησαν αλλιώς. Είχε γνωρίσει τον Τζάκσον στα γυρίσματα ενός διαφημιστικού και η σχέση του έγινε στενή. «Μου έμαθε τον αυνανισμό, τα παθιασμένα φιλιά, μετά φτάσαμε στο στοματικό σεξ» περιγράφει.

Στην ίδια ερώτηση, αν φοβόταν και του φαινόταν κάτι παράξενο, ο Σέφτσακ λέει πως μέσα στο πλαίσιο εκείνο δεν φαινόταν έτσι. «Είχαμε μία στενή σχέση, δεν πάει το μυαλό σου εκεί, σκέφτεσαι πως αγαπάς αυτόν τον άνθρωπο και προσπαθώ να τον κάνω ευτυχισμένο. Ήμαστε φίλοι και εραστές, μου έλεγε πως ήμουν ο πρώτος του αλλά όταν είσαι παιδί ούτε ξέρεις τι σημαίνει αυτό» λέει χαρακτηριστικά.

Το 2005, ο Ρόμπσον είχε αρνηθεί οποιαδήποτε υπόνοια κακοποίησης από τον Μάικλ Τζάκσον, ενώπιον δικαστηρίου. Η υπόθεση είχε φτάσει στη δικαιοσύνη έπειτα από την καταγγελία που είχε κάνει ένα άλλο αγόρι.  «Με είχε εκπαιδεύσει ήδη από την πρώτη νύχτα που με κακοποιούσε, πως αν το μάθει κάποιος θα πάμε και οι δύο φυλακή, οι ζωές μας θα τελειώσουν» εξηγεί.

Χάρη και στην καίρια μαρτυρία του, ο Τζάκσον αθωώθηκε. «Εύχομαι να ήμουν έτοιμος, να μπορούσα να είχα βοηθήσει και να είχα δικαιώσει το αγόρι που τότε το κατήγγειλε, να είχε παίξει ρόλο για να σταματήσει η κακοποίηση και όσα άλλα παιδιά μετά» λέει.

«Πιστεύω πως υπάρχουν κι άλλοι αλλά δεν περιμένω να μιλήσουν. Είναι τόσο δύσκολο να το κάνει κανείς, ο καθένας το κάνει όποτε είναι έτοιμος» σχολιάζει από την πλευρά του ο Σέφτσακ.