Ο Nils Reichardt είναι ένα παιδί όχι σαν όλα τα άλλα. Εδώ μιλάμε για έναν μαθητή που λειτουργεί τη δική του εταιρία, ασχολείται επαγγελματικά με τον αθλητισμό, κάνει πάνω από 20 χιλιόμετρα ποδήλατο τη μέρα και σημειώνει άριστες επιδόσεις σε ό,τι κι αν κάνει.

Και κάνει πολλά είναι η αλήθεια, με μόλις 4 ώρες ύπνο! Πώς είναι όμως η καθημερινότητα του ασίγαστου πιτσιρικά που μας δείχνει πως όλα είναι δυνατά;

Θα ξεκινήσουμε ανάποδα. Η μέρα του τελειώνει μισή ακριβώς ώρα μετά τα μεσάνυχτα, όταν στέλνει το τελευταίο email της ημέρας και κλείνει επιτέλους το laptop του. Έτσι τελειώνει το 20ωρο καθημερινό πρόγραμμα του αντισυμβατικού μαθητή από το Ντίσελντορφ, ο οποίος απέσπασε πρόσφατα άλλο ένα παχυλό χρηματικό έπαθλο σε διαγωνισμό νεανικής επιχειρηματικότητας.

Για να τα προλάβει όλα, σηκώνεται από το κρεβάτι υποχρεωτικά στις 4:00 τα ξημερώματα. Γι’ αυτό και οι συμμαθητές του τον αποκαλούν «Μηχανή», γιατί προλαβαίνει και στριμώχνει τόσα πράγματα σε μία μέρα. Την ώρα που οι φίλοι του πίνουν καφέ, εκείνος σκαρώνει επιχειρηματικά πλάνα για το startup του κάθε μα κάθε απόγευμα μετά το σχολείο.

Το Sharezone είναι μια εφαρμογή για μαθητές, για καλύτερη διαχείριση του διαβάσματος και των σχολικών εργασιών, που ίδρυσε τον Μάρτιο του 2018 για να φέρει κοντά καθηγητές και μαθητές, ώστε να μοιράζονται καλύτερα οι σημειώσεις, να λύνονται οι απορίες του μαθήματος, να βρίσκεις κόσμο για συνεργατικές εργασίες, τέτοια πράγματα.

Με το που ανοίγει τα μάτια του ο ασίγαστος Nils, απαντά στις ερωτήσεις των υπαλλήλων του και κάνει φυσικά και τα δικά του μαθήματα, καθώς το σχολείο προέχει για αυτόν.

Ταυτοχρόνως, είναι ποδοσφαιριστής στο νεανικό τμήμα της Σάλκε και προπονείται 7 φορές την εβδομάδα: «Τα σπορ με βοηθούν να δομήσω τη μέρα μου», λέει αν και έχει πάρει πλέον την απόφαση να αφήσει την καριέρα στον αθλητισμό για χάρη του επιχειρείν.

Τελειόφοιτος στο σχολείο, παραμένει ένας από τους καλύτερους μαθητές της τάξης. Γι’ αυτό φροντίζει ο μπαμπάς του, καθηγητής πληροφορικής και κοσμήτορας στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ: «ένα πράγμα είναι σαφές», λέει εκείνος αυστηρά, «αν οι επιδόσεις του Nils πέσουν στο σχολείο, είμαι εδώ για να παρέμβω».

Ο 17χρονος έχει όμως ανεξάντλητα αποθέματα ενέργειας. Δουλεύει εξάλλου ακόμα και στα διαλείμματα, συνομιλώντας με συμμαθητές για την εφαρμογή του και ακούγοντας τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους.

Προγραμματισμό και κώδικα έμαθε μάλιστα μόνος του, κι έτσι κατάφερε να φτιάξει το πρόγραμμά του, με τη βοήθεια δυο καλών του φίλων, που τρέχουν από κοινού το Sharezone. Όταν δεν κάνει όλα αυτά, πηγαινοέρχεται με το ποδήλατό του στις τόσες και τόσες ασχολίες του, καλύπτοντας πάνω από 23 χιλιόμετρα τη μέρα στους δύο τροχούς. Η εφαρμογή του είναι τόσο δημοφιλής που προσφάτως τον πήρε υπό την προστασία του ο Olaf Peters-Kim, μεγαλοστέλεχος της Mediacom, του μεγαλύτερου media δικτύου της Γερμανίας.

Ο μικρός επιστρέφει σπίτι του κατά τις 8:00 το βραδάκι, όταν και ολοκληρώνει τις εκκρεμότητες της ημέρας δουλεύοντας για 4-5 ώρες ακόμα. Μέχρι την επομένη …