Αβάσιμος αποδείχθηκε ο συναγερμός που σήμανε στο ιταλικό υπουργείο Εργασίας μετά την ανακάλυψη ενός υπόπτου δέματος, που θεωρήθηκε ότι περιείχε άνθρακα, και οδήγησε προληπτικά επτά υπαλλήλους του στο νοσοκομείο για εξετάσεις, ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο του υπουργείου.

Ένας φάκελος, που περιείχε μία μαύρη σκόνη και ένα μήνυμα που έκανε αναφορά στον άνθρακα—ένα εξαιρετικά επικίνδυνο βακτήριο, που είχε χρησιμοποιηθεί παλαιότερα από τρομοκρατικές οργανώσεις στις ΗΠΑ—παρελήφθη σήμερα από το υπουργείο.

Εκπρόσωπος του επιβεβαίωσε πως επρόκειτο για λανθασμένο συναγερμό, καθώς μετά την εξέταση του περιεχομένου του φακέλου απέδειξε πως η ουσία δεν ήταν επικίνδυνη. Ωστόσο, βάσει του πρωτοκόλλου ασφαλείας, οι επτά υπάλληλοι που ήλθαν σε επαφή με τον φάκελο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Το υπουργείο Εργασίας είναι υπεύθυνο για την εφαρμογή ενός ευρέως φάσματος από μέτρα λιτότητας, που σχετίζονται ιδίως με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και της εργατικής νομοθεσίας, οι οποίες έχουν προκαλέσει κοινωνική αναστάτωση.

(φωτογραφία αρχείου)