Ο 58χρονος οδηγός Somporn Primjarus μετέφερε μερικές χιλιάδες κουτάκια μπίρας σε αποθήκη στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης, έχασε όμως τον έλεγχο του οχήματος και το φορτηγό αναποδογύρισε.

Το περιστατικό της 11ης Ιανουαρίου κατέληξε στη μεγάλη αρπαγή, καθώς εκατοντάδες κυριολεκτικά κάτοικοι μάζευαν τα κουτάκια με ό,τι τρόπο μπορούσαν.

«Ήμουν μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από την αποθήκη», δήλωσε ο οδηγός, «η οποία περίμενε την μπίρα … Δεν ξέρω πώς συνέβη».

Περιπλανώμενοι πωλητές, μόνιμοι κάτοικοι και περαστικοί μάζευαν τα κουτάκια όπως μπορούσαν, η αστυνομία όμως δεν θα αργούσε να βγει στο κατόπι τους. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, η αστυνομία προειδοποίησε τους κατοίκους πως η αρπαγή της μπίρας συνιστά κλοπή και συνέλαβε τελικά 4 ανθρώπους.

Ο αξιωματικός Sompong Thip-aphakun από το τοπικό αστυνομικό τμήμα δήλωσε πως οι έρευνες θα συνεχιστούν στα σπίτια των περιοίκων, καθώς «μπορεί να κατηγορηθούν για κλοπή». Και θα γίνουν λέει έρευνες επειδή η αποθήκη κατέθεσε επίσημη καταγγελία, μιλώντας ξεκάθαρα για κλοπή…