Την πρόθεση της κυβέρνησής του να συνεχίσει την αμυντική συνεργασία με τη Ρωσία υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, σημειώνοντας πως «τα πιο προηγμένα όπλα στον κόσμο θα συνεχίσουν να έρχονται» στη χώρα του.

Ο Μαδούρο αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο αναφορικά με το εάν στη φρουρά του εργάζονται στελέχη ρωσικών ιδιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας, λέγοντας πως «δεν έχει κανένα σχόλιο για το θέμα αυτό». Είπε πάντως πως η φύλαξή του είναι πολύ καλή, όταν ρωτήθηκε για το εάν φοβάται νέα απόπειρα κατά της ζωής του.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να συνεχίσει να αποκτά προηγμένα οπλικά συστήματα από τη Ρωσία. «Πάντα έχουμε σχέδια για την προώθηση της συνεργασίας ώστε να βελτιώνουμε την αντιαεροπορική μας άμυνα, την τεχνολογία των πυραύλων μας, το πυροβολικό μας. Θα συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά σε αυτό το πεδίο. Τα πιο προηγμένα όπλα στον κόσμο θα συνεχίσουν να έρχονται στη Βενεζουέλα» τόνισε.

Η συνεργασία των δύο χωρών είναι αδιάλειπτη, συνεχίζεται «κάθε μήνα, αυτό είναι φυσιολογικό, δεν είναι κάτι το οποίο συμβαίνει κατ’ εξαίρεση», νέα ρωσικά οπλικά συστήματα «έρχονται κάθε μήνα», επέμεινε και πρόσθεσε πως το Καράκας εκφράζει «ευγνωμοσύνη» για τη ρωσική βοήθεια και πάντα «αποπληρώνει τις οφειλές του».

Ο Νικολάς Μαδούρο χαρακτήρισε εκβιασμό τις εκκλήσεις για την προκήρυξη πρόωρων προεδρικών εκλογών στη χώρα του, τάχθηκε όμως υπέρ της προκήρυξης βουλευτικών εκλογών, για την ανανέωση της σύνθεσης της εθνοσυνέλευσης. Χαρακτήρισε παράνομες τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου PdVSA και τη θυγατρική της Citgo, εκτιμώντας ότι η Βενεζουέλα θα βγει νικήτρια από αυτή τη μάχη. Έκανε πάντως λόγο για μία «από τις πιο παράλογες αποφάσεις του Τζον Μπόλτον».

Πρόσθεσε πως η κυβέρνησή του θα καταβάλλει προσπάθειες να «σταθεροποιήσει» την οικονομία και ότι η κατάσταση βρίσκεται σε «κρίσιμο στάδιο» που μπορεί να οδηγήσει στην ανάκαμψή της. «Έχουμε σχέδιο. Είμαι σίγουρος ότι, αν πάμε βήμα-βήμα, θα σταθεροποιήσουμε την κατάσταση», είπε. Παρά την κρίση, που τον ώθησε να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ουάσινγκτον, ο Μαδούρο προέτρεψε αμερικανικές εταιρείες να επενδύσουν στη χώρα του.

Ακόμη, ο Μαδούρο είπε ότι συζητά το ενδεχόμενο να υπάρξει διεθνής μεσολάβηση από «ενδιαφερόμενες» χώρες για να επιλυθεί η πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα και πρόσθεσε πως μπορεί να υπάρξουν ανακοινώσεις για αυτό «εντός ωρών». «Οι κυβερνήσεις του Μεξικού, της Ουρουγουάης, της Βολιβίας, της Ρωσίας, του Βατικανού, καθώς και κάποιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν υποστηρίξει (την έκκληση για) τον διάλογο. Τους στέλνω επίσημες επιστολές για να υποστηρίξουν τον διάλογο στη Βενεζουέλα», είπε. «Ο υπουργός Εξωτερικών (Χόρχε Αρεάσα) είναι πολύ ενεργός. Ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε καλά αποτελέσματα μέσα στις επόμενες ώρες», συμπλήρωσε.