Η οικογένεια Adler ετοιμαζόταν το βράδυ της Τετάρτης (23/01) να ταξιδέψει από το Μαϊαμι για το Ντιτρόιτ. Ο Yossi, η Jennie και η 19 μηνών κόρη τους είχαν πάρει τις θέσεις τους στο αεροπλάνο της American Airlines. Η επιβίβαση είχε ολοκληρωθεί και το αεροσκάφος ήταν έτοιμο να ξεκινήσει τη διαδικασία απογείωσης, όταν μέλη του πληρώματος πλησίασαν την οικογένεια και της ζήτησαν να αποβιβαστεί. Ο λόγος ήταν ότι υπήρξαν επιβάτες που διαμαρτυρήθηκαν ότι οι Adlers μύριζαν άσχημα.

«Ξαφνικά, μόλις μας έβγαλαν από το αεροπλάνο, έκλεισαν την πόρτα και μας είπαν ”λυπούμαστε κύριε, κάποιοι επιβάτες διαμαρτυρήθηκαν πως έχετε άσχημη σωματική οσμή και δεν θα σας επιτρέψουμε να επιβιβαστείτε ξανά στο αεροπλάνο”. Δεν μυρίζουμε άσχημα. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με εμάς», δήλωσε ο Yossi Adler στον τηλεοπτικό σταθμό Local 10.

Από την εταιρεία τους ενημέρωσαν πως θα τους κατέβαζαν τις αποσκευές, πράγμα που δεν συνέβη τελικά, με αποτέλεσμα να μείνουν μόνο με τα λιγοστά ρούχα που είχαν στις χειραποσκευές τους.

Με ανακοίνωσή της στο Local 10 η American Airlines παραδέχθηκε το περιστατικό, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «O κύριος Adler και η σύζυγός του απομακρύνθηκαν από την πτήση, όταν αρκετοί επιβάτες διαμαρτυρήθηκαν για τη σωματική οσμή τους. Τους κλείσαμε δωμάτιο σε ξενοδοχείο για να περάσουν το βράδυ, τους δώσαμε κουπόνια για φαγητό και τους κλείσαμε εισιτήρια για την πτήση της Πέμπτης».

Την επομένη οι Adlers επέστρεψαν στο αεροδρόμιο, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν αυτήn τη φορά να ταξιδέψουν για το σπίτι τους.

«Σταματήσαμε αρκετούς ανθρώπους στο αεροδρόμιο και -είναι ντροπιαστικό, αλλά το κάναμε- τους ρωτούσαμε “πιστεύετε ότι μυρίζουμε; γιατί μας πέταξαν από το αεροπλάνο γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο”», είπε η Jennie Adler.

Ο σύζυγός της, πάντως, δηλώνει εξοργισμένος από το περιστατικό και αποφασισμένος να μάθει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο τους ανάγκασαν να αποβιβαστούν από την πτήση. «Θέλω να παραδεχθούν τι πραγματικά συνέβη και να μου πουν την αλήθεια. Τι ήταν αυτό;».

Αργότερα την Πέμπτη (24/01) η οικογένεια ενημέρωσε το τηλεοπτικό δίκτυο πως έφτασε στο Ντιτρόιτ και βρήκε τις αποσκευές της…