Ωμή βία κατά των «κίτρινων γιλέκων», τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι με μόνιμη αναπηρία

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών λέει πως δεν είδε κανέναν αστυνομικό να επιτίθεται σε διαδηλωτή ή δημοσιογράφο


ΚΟΣΜΟΣ
14:39
18/01/2019
Ωμή βία κατά των «κίτρινων γιλέκων», τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι με μόνιμη αναπηρία
2
loading

Εκατοντάδες τραυματίες μετρά το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία, εκ των οποίων δεκάδες είναι σοβαρά και έξι έχουν υποστεί ζημιά που δεν μπορεί να διορθωθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ επιχείρησε να δικαιολογήσει τη χρήση LBD ή Flash-Ball, βομβίδων άμυνας δηλαδή, από την πλευρά της γαλλικής αστυνομίας, υποστηρίζοντας πως όταν είναι απαραίτητο χρησιμοποιούν τα ανάλογα μέσα. Υποστήριξε μάλιστα πως ο ίδιος δεν είδε κανέναν αστυνομικό να επιτίθεται σε διαδηλωτή ή δημοσιογράφο.

Οι εικόνες πάντως που κυκλοφορούν, και τα στοιχεία από διάφορες πηγές, τον διαψεύδουν.

Σύμφωνα με το γαλλικό «20 minutes», από τις βομβίδες LBD έχουν υποστεί αναπηρία έξι άνθρωποι, οι οποίοι τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά στα μάτια ή τα χέρια. Οι τέσσερις έχασαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται αστυνομική πηγή, την όρασή τους από το ένα τους μάτι και ακόμα δύο ακρωτηριάστηκαν στα χέρια.

Συνολικά γίνεται λόγος για 1.700 τραυματίες μεταξύ των «κίτρινων γιλέκων» και ακόμα 1.000 από τη πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα στοιχεία για τους τραυματίες, και ειδικά τους σοβαρά τραυματίες, δεν είναι ίδια από όλες τις πηγές.

Η συλλογικότητα «Desarmons-les» αναφέρει πως είναι 17 οι διαδηλωτές που χτυπήθηκαν από LBD και οι τέσσερις εξ αυτών αντιμετωπίζουν πλέον αναπηρία στο χέρι. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι σοβαρά τραυματισμένοι είναι 98, ενώ οι ιατρικές αρχές δίνουν απολογισμό 62 τραυματιών.

Με το θέμα ασχολείται και η εφημερίδα Liberation, έπειτα από αίτημα αναγνώστη της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, έχουν καταγραφεί 94 σοβαρά τραυματίες, εκ των οποίων οι 69 από LBD. Όπως εξηγεί η συντάκτρια του άρθρου, δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθούν στοιχεία για τραυματίες από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς οι αρχές δεν τα δημοσιοποιούν. Το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε τον απολογισμό των 1000 τραυματιών αστυνομικών και των 1700 τραυματισμένων διαδηλωτών, χωρίς καμία πληροφορία για τις συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκαν ή για το όπλο που χρησιμοποιήθηκε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΚΕΕΡΦΑτζής.

    Φασίστες, παντού το ίδιο είστε! Με την ωμή και απάνθρωπη βία κάνετε κουμάντο στους λαούς!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει