Το Ταζ Μαχάλ είναι ένα από τα πιο επιβλητικά μνημεία του κόσμου, όχι μόνο χάρη στην περίτεχνη αρχιτεκτονική του, αλλά, κυρίως λόγω της ιστορίας του. Το μεγαλοπρεπές μνημείο κατασκευάστηκε από έναν Ινδό πρίγκιπα, προς τιμήν της αγαπημένης του γυναίκας η οποία είχε πεθάνει στη γέννα.

Τώρα, ένας ινδός χρυσοχόος, δίνει την ευκαιρία σε έναν άλλο ερωτευμένο άνδρα να δωρίσει ένα Ταζ Μαχάλ στην αγαπημένη του. Αρκεί βέβαια, να έχει να διαθέσει… 14,3 εκατομμύρια ευρώ! Αυτό το Ταζ Μαχάλ είναι μία ακριβής ρέπλικα του αληθινού, σε μικρή κλίμακα. Έχει ύψος 90 εκατοστά και η τιμή του δικαιολογείται από τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί. Ο χρυσοχόος έφτιαξε το μνημείο με 400 κιλά ασήμι, 20 κιλά χρυσάφι και 8 μεγάλα διαμάντια.

Η ρέπλικα είναι τόσο ακριβής, ώστε περιλαμβάνει κάθε λεπτομέρεια του αληθινού Ταζ Μαχάλ. Οι συνεργάτες του χρυσοχόου σκάλισαν ακόμη και τα περίτεχνα διακοσμητικά σχέδια, αλλά και τις επιγραφές που υπάρχουν γύρω από την είσοδο.

Για να αποτυπώσει όλα αυτά τα στοιχεία, ο χρυσοχόος Σιγιέντ Σανίφ επισκέφθηκε πολλές φορές το μνημείο, έβγαλε αμέτρητες φωτογραφίες σε κάθε σημείο του, ενώ έστειλε και τους τεχνίτες του εκεί για να έχουν πλήρη άποψη του έργου που θα κατασκεύαζαν.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει εμφανιστεί επίδοξος αγοραστής, αλλά ο κ. Σανίφ πιστεύει στις οικονομικές δυνατότητες των πλούσιων Ινδών που θα ήθελαν ένα πολύ σπέσιαλ δώρο για την αγαπημένη τους!