Ινδοί επιστήμονες τα βάζουν με τον Αϊνστάιν και τον Νεύτωνα

Τα βλαστοκύτταρα είχαν, λένε, ανακαλυφθεί από τους αρχαίους ινδουιστές


ΚΟΣΜΟΣ
11:50
07/01/2019
Ινδοί επιστήμονες τα βάζουν με τον Αϊνστάιν και τον Νεύτωνα
6
loading

Την αντίδραση Ινδών επιστημόνων έχουν προκαλέσει ομιλητές σε επιστημονικό συνέδριο, οι οποίοι αμφισβήτησαν τις ανακαλύψεις του Νεύτωνα και του Αϊνστάιν.

Σύμφωνα επίσης με ορισμένους από τους επιστήμονες στο ετήσιο συνέδριο Indian Science Congress, την έναρξη του οποίου κήρυξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, οι Ινδουιστές είναι αυτοί που ξεκίνησαν την έρευνα των βλαστοκυττάρων.

Σύμφωνα με το BBC, η ινδουιστική μυθολογία και θεωρίες με βάση τη θρησκεία κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στην ατζέντα του προβεβλημένου συνεδρίου.

Όπως όμως λένε ορισμένοι ακαδημαϊκοί, οι τοποθετήσεις στη φετινή διοργάνωση ήταν ακόμα πιο προκλητικές.

Ο επικεφαλής πανεπιστημίου στον νότο της Ινδίας επικαλέστηκε ινδουιστικό κείμενο ως απόδειξη πως η έρευνα των βλαστοκυττάρων ανακαλύφθηκε στην Ινδία χιλιάδες χρόνια πριν. Ο G Nageshwar Rao από το Πανεπιστήμιο Andhra ανακοίνωσε πως μία δαιμονική θεότητα του ινδουιστικού έπους Ramayana διέθετε 24 τύπους αεροσκαφών και δίκτυο διαδρόμων προσγείωσης στη σημερινή Σρι Λάνκα.

Άλλος επιστήμονας από πανεπιστήμιο του νότου της χώρας δήλωσε πως ο Νεύτωνας και ο Αϊνστάιν είχαν κάνει και οι δύο λάθος και πως τα βαρυτικά κύματα θα πρέπει να επανονομαστούν «Κύματα Ναρέντρα Μόντι». Σύμφωνα με τον Δρ KJ Krishnan, ο Νεύτωνας δεν κατάφερε να καταλάβει τις βαρυτικές δυνάμεις και οι θεωρίες του Αϊνστάιν ήταν «παραπλανητικές».

Οι επικριτές τους λένε πως τα αρχαία κείμενα αξίζουν, αλλά είναι ανοησία να υποστηρίζει κανείς πως αποτελούν επιστήμη. Ο Σύνδεσμος Indian Scientific Congress Association εξέφρασε «σοβαρή ανησυχία» για τα σχόλια αυτά.

«Δεν συμμεριζόμαστε τις απόψεις τους και λαμβάνουμε αποστάσεις από τα σχόλιά τους. Αυτό είναι δυσάρεστο» σχολίασε ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Premendu P Mathur στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Υπάρχει σοβαρή ανησυχία για τέτοιου είδους ισχυρισμούς από υπεύθυνους ανθρώπους».

Πέρσι, ο υφυπουργός Παιδείας της Ινδίας Satyapal Singh είχε υποστηρίξει πως τα πρώτα αεροπλάνα αναφέρονταν στο αρχαίο ινδουιστικό έπος Ramayana, και πως το πρώτο λειτουργικό αεροσκάφος είχε εφευρεθεί από τον Ινδό Shivakar Babuji Talpade οκτώ χρόνια πριν τους αδελφούς Ράιτ.

Το 2017 ο υπεύθυνος Παιδείας στο κρατίδιο Ρατζαστάν, στα δυτικά, είχε πει πως ήταν σημαντικό να γίνει κατανοητή η «επιστημονική σημασία» της αγελάδας, καθώς είναι το μοναδικό ζώο στον κόσμο που εισπνέει και εκπνέει οξυγόνο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Αποδειξεις

  Εχουν επίσης οργονικη ενέργεια;

 2. avatar Κόφι Αυνάν

  Ωωωχχ θα αρχίσει & ο Λιακόπουλος τα δικά του τώρα &... θα γελάσουμε τουλάχιστον!!

 3. avatar moot

  ...Αλλά να μάθουν να τα κάνουν στην τουαλέτα κι όχι στον δρόμο ή στην θάλασσα, ακόμα! Άντε ρε Πατζίτ που θες να μιλήσεις και για βλαστοκύτταρα, άντε να προσκυνήσεις κάνα γελάδι!

 4. avatar 321

  Φαίνεται ότι δεν είναι μόνο οι Ελληνες που θεωρούν ότι όλα ξεκίνησαν από την Ελλάδα!

 5. avatar Takis_0731

  Βλακοκύτταρα διάβασα....
  Αϊ στο καλό...

 6. avatar Κάτσε καλά!

  Τι να πει ο Αϊνστάιν και ο Νεύτων στου Ινδούς "επιστήμονες¨;
  Αφού είναι 'εξωγήινοι' μεταμφιεσμένοι σε ανθρώπους..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει