Στην ατζέντα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το Κυπριακό

Η ανοικτή συνεδρίαση έχει οριστεί για τις 30 Ιανουαρίου


ΚΟΣΜΟΣ
11:10
04/01/2019
Στην ατζέντα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το Κυπριακό
loading

Το θέμα ανανέωσης της θητείας ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο θα τεθεί επί τάπητος στην ανοιχτή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία έχει οριστεί για τις 30 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της προεδρίας του Σ.Α. για τον Ιανουάριο (Δομινικανή Δημοκρατία), στις 17 Ιανουαρίου έχει οριστεί η συνάντηση των χωρών που συνεισφέρουν με προσωπικό στη δύναμη, ενώ η ενημέρωση του σώματος από την ειδική αντιπρόσωπο του γ.γ. του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, θα λάβει χώρα το πρωί της 22ας Ιανουαρίου.

Η έκθεση του Γενικού Γραμματέα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το θέμα αναμένεται να επιδοθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας πριν τις 10 Ιανουαρίου. Εκτός της συγκεκριμένης έκθεσης, θα εξεταστεί και η έκθεση καλών υπηρεσιών που παρουσίασε στις 15 Οκτωβρίου ο κ. Γκουτέρες.

Το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνει επίσης ότι με το ψήφισμα 2430 της 26ης Ιουλίου 2018, το Συμβούλιο Ασφαλείας ζητούσε από τον γενικό γραμματέα να συμπεριλάβει στην έκθεση αναφορά για την πρόοδο στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Προεδρεύων θα είναι ο πρέσβης της Δομινικανής Δημοκρατίας, Χοσέ Σίνγκερ. Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη χώρα συμμετέχει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Στο Συμβούλιο επίσης θα συμμετάσχουν την προσεχή διετία η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ινδονησία και η Νότια Αφρική.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει