Στη φυλακή πέρασε την πρώτη μέρα του 2019 ένας 41χρονος ο οποίος επιτέθηκε σε μια υπάλληλο των McDonald’s με αφορμή ένα… πλαστικό καλαμάκι.

Το περιστατικό συνέβη στο Σεντ Πίτερσμπεργκ της Φλόριντα και το κατέγραψε με το κινητό της τηλέφωνο η Brenda Biandudi.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην αστυνομία, ο καβγάς ξέσπασε όταν ο Daniel Taylor άρχισε να φωνάζει στους υπαλλήλους του εστιατορίου γιατί δεν βρήκε καλαμάκι στο μπαρ με τα μπαχαρικά και τις σάλτσες.

«Φώναζε βαδίζοντας προς τον πάγκο και η νεαρή γυναίκα που βρισκόταν πίσω από τον πάγκο του είπε πως βάσει νόμου δεν επιτρέπεται να υπάρχουν καλαμάκια στο λόμπι».

Σύμφωνα με τον νέο νόμο που ισχύει στην πόλη από την 1/1/2019 όποιος πελάτης θέλει καλαμάκι θα πρέπει να τα το ζητά από τους υπαλλήλους, ενώ από το 2020 τα πλαστικά καλαμάκια θα απαγορευτούν και οι επιχειρήσεις θα πρέπει έως τότε να βρουν μια εναλλακτική λύση.

Ο 41χρονος δεν δέχθηκε την εξήγηση που του έδωσε η υπάλληλος και της επιτέθηκε πιάνοντάς την από τη μπλούζα. Εκείνη αντέδρασε και άρχισε να τον γρονθοκοπεί στο πρόσωπο. Αν και μικρή το δέμας, μετά δυσκολίας μπόρεσαν να την κάνουν καλά οι συνάδελφοί της που προσπάθησαν να την σταματήσουν.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του Taylor ο οποίος κατηγορείται για βιαιοπραγία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η γνωστή αλυσίδα εστιατορίων ανέφερε το εξής: «Η ύψιστη προτεραιότητά μας είναι πάντα η ασφάλεια και η ευημερία των υπαλλήλων μας και των πελατών στα εστιατόριά μας. Είμαστε σε επαφή με την αστυνομία και συνεργαζόμαστε πλήρως στο πλαίσιο της έρευνας».

Η πελάτισσα που κατέγραψε το περιστατικό με το κινητό της θεωρεί πως ο 41χρονος χρειάζεται βοήθεια για τη συμπεριφορά του και τονίζει πως η αντίδραση της υπαλλήλου ήταν δικαιολογημένη.

«Δεν ξέρω τι ακριβώς είχε στο μυαλό του, ελπίζω όμως να πάρει τη βοήθεια που χρειάζεται. Η υπάλληλος από την πλευρά της έπρεπε να αντιδράσει, είναι μικροκαμωμένη και νομίζω ότι έκανε το σωστό».