Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από είκοσι τραυματίστηκαν την Τρίτη, όταν άνδρας με μαχαίρι κατέλαβε ένα λεωφορείο και το οδήγησε μέσα στην κίνηση και πάνω σε πεζούς σε πόλη της νοτιοανατολικής Κίνας, όπως αναφέρουν οι New York Times.

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 3:00 το μεσημέρι τοπική ώρα στην πόλη Λονγκγιάν της επαρχίας Φουτζιάν. Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Beijing News, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι το λεωφορείο έπεσε πάνω σε τρεις μοτοσυκλέτες, ένα ταξί και ένα αυτοκίνητο.

Στα κινεζικά social media, κυκλοφόρησαν πολλά βίντεο που δείχνουν κορμιά ανθρώπων να κείτονται στον δρόμο. Σε ένα μάλιστα βίντεο φαίνονται αστυνομικοί να κρατούν καθηλωμένο στον δρόμο έναν άνδρα, που πιθανώς είναι ο ύποπτος για την επίθεση. Σύμφωνα με κρατικά Μέσα, ο φερόμενος δράστης είναι ένας άνεργος άνδρας που είχε διαφορές με τοπικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ο άνδρας χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι για να πάρει τον έλεγχο του λεωφορείου, πριν το οδηγήσει πάνω σε οχήματα και πεζούς. Το λεωφορείο κινούνταν σε σταθερή πορεία μέσα στην πόλη που έχει πάνω από 2 εκατομμύρια πληθυσμό και περνούσε από κυβερνητικά κτίρια και μια μεγάλη εμπορική περιοχή.