Η Γερμανία νομιμοποίησε «τρίτο φύλο» στα πιστοποιητικά γέννησης

Στον ίδιο δρόμο κινούνται ακόμη δύο ευρωπαϊκές χώρες


ΚΟΣΜΟΣ
17:06
14/12/2018
Η Γερμανία νομιμοποίησε «τρίτο φύλο» στα πιστοποιητικά γέννησης
4
loading

Τον δρόμο της αναγνώρισης των ίντερσεξ ατόμων στην Ευρώπη άνοιξε η Γερμανία, καθώς σήμερα νομιμοποίησε στα πιστοποιητικά γέννησης ένα «τρίτο» φύλο. Δίπλα στο «θήλυ» και το «άρρεν», θα μπορεί να αναφέρεται η επιλογή «άλλο» για τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που υιοθετήθηκε από τη Βουλή.

Η κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ των Συντηρητικών της Άνγκελα Μέρκελ και των Σοσιαλδημοκρατών εφαρμόζει έτσι μια απόφαση που είχε λάβει το Συνταγματικό Δικαστήριο το 2017. Το Ανώτατο Γερμανικό Δικαστήριο είχε δώσει στους βουλευτές προθεσμία «μέχρι το τέλος του 2018» για να ψηφίσουν τη νομιμοποίηση.

Μέχρι τώρα, στη Γερμανία ήταν δυνατόν, από τον Μάιο του 2013 να αφήνει κάποιος κενό το πεδίο που αναφέρεται στο φύλο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν στη συνέχεια -στη διάρκεια της ζωής τους- είτε να επιλέξουν φύλο άρρεν ή θήλυ είτε να κρατήσουν κενή την αναφορά.

Άλλες χώρες στην Ευρώπη έχουν επίσης δεσμευθεί στην οδό της αναγνώρισης ενός τρίτου φύλου, όπως η Ολλανδία ή η Αυστρία.

Σύμφωνα με τις στατιστικές του ΟΗΕ, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από 0,05% έως 1,7% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι ίντερσεξ πρόσωπα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Red pill

  Το ίδιο ισχύει και για το είδος. Α) άνθρωπος Β) δεν ξέρω δεν απαντώ
  Ο Καλιγούλας και ο Νέρωνας θα ήταν πολύ περήφανος για τα ανοιχτόμυαλα στη διαφορετικότητα καφροπροοδευτικουλίνια. Μετά έρχεται βέβαια η παρακμή.

 2. avatar Χαχας

  Εδώ την βρίσκουν με τα ζώα αυτό θα τούς πείραζε;

 3. avatar Γράφετε αρλούμπες !

  Δεν υπάρχει τρίτο φύλο κατά τη γέννηση ! Υπάρχουν μόνο χρωματοσωμικές και άλλες ανωμαλίες, οι οποίες ευθύνονται για ερμαφροδιτισμό αληθή η ψευδή , υποπλασιες και απλασίες γεννητικών οργάνων και άλλα που αφορούν την επιστήμη και δεν ενδείκνυνται για πολιτική η άλλη εκμετάλλευση !

  1. avatar Και ποιος είπε ότι οι αρλουμπολόγοι σκέφτονται σύμφωνα με τη φύση;

   Υπάρχει και η παραφύσει σκέψη....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει