Ένας Γερμανός μουσουλμάνος καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών επειδή είχε μαχαιρώσει δύο αστυνομικούς. Ο 26χρονος κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών.

Η επίθεση εναντίον των αστυνομικών έγινε τον Μάιο στη Βόνη, όταν μέλη ενός κόμματος που συνδέεται με νεοναζιστές διαδήλωσαν κρατώντας σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ έξω από ένα τοπικό τέμενος. Οι αστυνομικοί είχαν σχηματίσει αλυσίδα για να αποτρέψουν τυχόν επιθέσεις εναντίον των ατόμων αυτών.

Γερμανοί μουσουλμάνοι, που επιδιώκουν την επιστροφή στο θρησκευτικό και πολιτικό σύστημα του 8ου αιώνα, οργάνωσαν αντιδιαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν 150 άτομα. Πολλοί από αυτούς φορούσαν μάσκες και κρατούσαν σφεντόνες. Όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, ο 26χρονος έτρεξε προς το μέρος των αστυνομικών και τους μαχαίρωσε.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του, επειδή δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια για την πράξη του. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος, που είναι τουρκικής καταγωγής, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δεν αναγνωρίζει την εξουσία του δικαστηρίου και ότι μόνο ο Αλλάχ μπορεί να διακρίνει το καλό από το κακό. «Μην περιμένετε ο μουσουλμάνος να παραμείνει ήρεμος όταν προσβάλουν τον προφήτη», είπε χαρακτηριστικά.

Το Pro NRW είναι ένα μικρό, ακροδεξιό κόμμα με αντιμεταναστευτική πολιτική το οποίο στηρίζεται από δηλωμένους νεοναζιστές αν και το ίδιο αρνείται ότι έχει νεοναζιστική ιδεολογία. Στη διαδήλωση που οργάνωσε στη Βόνη, επικαλούμενο το δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου, συμμετείχαν μερικές δεκάδες άτομα.