Ένας στους 29 Γάλλους κάνει μπάνιο μόνο μία φορά την εβδομάδα ενώ ένας στους πέντε δήλωσε ότι δεν κάνει καν ντους σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα μόνο το11,5% των Γάλλων πλένονται καθημερινά αρκετές φορές.

Το πλύσιμο των χεριών φαίνεται πως δεν είναι επίσης στις προτεραιότητες των Γάλλων, αναφέρει δημοσκόπηση της BVA για τις συνήθειες υγιεινής του ευρωπαϊκού αυτού λαού, που δημοσιεύει η Daily Mail.

Το ένα όγδοο των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν πλένει τα χέρια του όταν πηγαίνει στην τουαλέτα και το 45% παραδέχτηκε ότι δεν το κάνει ούτε αφού χρησιμοποιήσει δημόσιο μέσο μεταφοράς, παρότι το 54% αυτών πιστεύει ότι τα λεωφορεία και τα τρένα είναι τα πιο βρώμικα μέρη.

Πάνω από ένας στους πέντε δήλωσε ότι δεν πλένει τα χέρια του πριν το φαγητό.

Οι Γάλλοι φαίνεται πως δεν τα πάνε καλά με το χώρο του μπάνιου, καθώς μόλις το 18% δήλωσε ότι πλένεται μία φορά την εβδομάδα ενώ το 61% παραδέχτηκε ότι δεν κάνει και τόσο συχνά μπάνιο.

Όταν όμως μαγειρεύουν οι Γάλλοι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, είναι καθαροί. Το 86,6% δήλωσε ότι πάντα πλένει τα χέρια του προτού ξεκινήσει την προετοιμασία του μαγειρέματος.

Οι νέοι μάλιστα δε φαίνεται να ενδιαφέρονται και τόσο για την καθαριότητα του μπάνιου, σε σχέση με τους πιο μεγάλους σε ηλικία. Το ηλικιακό γκρουπ 18-34 καθαρίζει την τουαλέτα κάθε μέρα σε ποσοστό 18,9%. Τα γάντια και τα καθαριστικά μπάνιου πιάνουν σε καθημερινή βάση σε ποσοστό 44,9% οι Γάλλοι ηλικίας 50-64 ενώ το ποσοστό αυτό ανεβαίνει σε 58,7% στους άνω των 65.

Η έρευνα αυτή έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών που ήταν η 15η Οκτωβρίου.