Απεβίωσε ο άνδρας που ζούσε επί έξι μήνες χωρίς καρδιά

Ο θάνατός του προκλήθηκε από νεφρική ανεπάρκεια


ΚΟΣΜΟΣ
23:58
17/10/2012
Απεβίωσε ο άνδρας που ζούσε επί έξι μήνες χωρίς καρδιά
2
loading

Τη μάχη με τη ζωή έχασε ο 37χρονος Τσέχος πυροσβέστης, Γιάκουμπ Χάλικ, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που επιβίωσε χωρίς καρδιά για περισσότερους από έξι μήνες!

Στη θέση της καρδιάς του, οι γιατροί είχαν τοποθετήσει τον περασμένο Απρίλιο δύο μηχανικές αντλίες χωρίς βαλβίδες για να αποφευχθούν οι θρομβώσεις, οι οποίες στέλνουν το αίμα στην αορτή και στους πνεύμονες χωρίς παλμική ροή. Είχε διαγνωστεί με κακοήθη όγκο στο ζωτικής σημασίας όργανο, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία μια μεταμόσχευση.

Οι γιατροί, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ο θάνατος του Χάλικ προκλήθηκε από ηπατική ανεπάρκεια, και όχι από την τεχνική καρδιά.

Σημειώνεται ότι η μοναδική περίπτωση στην οποία είχε στο παρελθόν επιχειρηθεί η χρήση παρόμοιας τεχνικής αφορούσε σε έναν άνδρα στο Τέξας των ΗΠΑ ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή λίγες μόλις ημέρες μετά την επέμβαση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar 3X6=18

    ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΉΤΑΝ ΚΑΨΟΎΡΗΣ ΚΑΙ ΠΉΓΕ ΤΡΑΓΟΥΔΏΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΆ ΤΗΝ ΈΧΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΦΆΖΩ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΙΡΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΉΓΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΎΛΑ Η ΜΕ ΤΟ ΕΊΧΑ ΛΟΥΛΟΎΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΆ ΚΑΙ ΑΥΤΌΣ ΜΙΑ ΠΈΤΡΑ ΕΊΧΕ ΠΈΤΡΑ ΔΗΛΑΔΉ χωρείς καρδιά

  2. avatar Alex

    Η νεφρική ανεπάρκεια οδηγεί σε καρδιακές επιπλοκές αλλά δεν μπορώ να πω σίγουρα για το αντίθετο. Δεν μπορούν να αποκλείσουν όμως χωρίς στοιχειοθέτηση το ενδεχόμενο η μηχανική αντλία να δημιουργεισε επιπλοκές στην φυσιολογική ροή του αίματος από τα νεφρά.
    Επίτευγμα μεγάλο μεν, μην λέμε ανακρίβειες δε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει