Το νέο «αφεντικό» της σικελικής μαφίας Σέτιμο Μινέο και ακόμα 45 «νονούς» συνέλαβε χθες η ιταλική αστυνομία, επιφέροντας σημαντικό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα στο νησί, όπως τόνισε ο Λουίτζι ντι Μάιο.

Το προηγούμενο «αφεντικό» της μαφίας, ο Σαλβατόρε «Τότο» Ριίνα, άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στη φυλακή πέρσι, έχοντας περάσει σχεδόν 25 χρόνια πίσω από τα σίδερα ως ηθικός αυτουργός δεκάδων φόνων- ανάμεσά τους και δύο δικαστών, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Μινέο είναι η «κεφαλή» των τοπικών «οικογενειών» στο Παλέρμο. Οι αρχές λένε πως πρόσφατα είχε ανακηρυχτεί «αρχινονός» όλης της μαφίας του νησιού, της περίφημης Κοζα Νόστρα.

«Οι συλλήψεις αντιπροσωπεύουν ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα στη μαφία. Ο Μινέο είχε αναδειχθεί σε διάδοχο του Τότο Ρίινα, μετά τον θάνατό του. Δεν υπάρχει χώρος για τέτοια αποβράσματα στην Ιταλία» έγραψε ο Ντι Μάιο στο Instagram.

Η αστυνομία αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις μέσα στην ημέρα.

Επισήμως, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Μονέο διατηρεί χρυσοχοείο στο Παλέρμο της Σικελίας.

Είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το 1984, και στον τότε εισαγγελέα Τζοβάνι Φαλκόνε είχε απαντήσει ότι «έπεφτε από τα σύννεφα», προσποιούμενος ότι δεν είχε καμία σχέση με το οργανωμένο έγκλημα.

(φωτογραφία αρχείου)