Συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων «Πάτριοτ» εγκατέστησαν τις τελευταίες ώρες οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή της Χάιφας, πολύ λίγο αφότου μη επανδρωμένο αεροπλάνο εισήλθε σε μεγάλο βάθος μέσα στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων τόνισε ότι, «οι σχετικές δημοσιευμένες πληροφορίες ευσταθούν και οι εγκατεστημένοι αμερικανικοί Πάτριοτ είναι ικανοί να καταρρίψουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη». Άλλη πηγή του Γενικού Επιτελείου σχολίασε ζητώντας την ανωνυμία της ότι «οι συστοιχίες Πάτριοτ μεταφέρονται εκεί, όπου προκύπτει η ανάγκη».

Το Σάββατο, ένα μη επανδρωμένο αεροπλάνο είχε φθάσει στα βόρεια της ερήμου Νεγκέβ, όπου στην τοποθεσία Ντιμόνα είναι εγκατεστημένο το πυρηνικό οπλοστάσιο του εβραϊκού κράτους, όταν καταρρίφθηκε από πολεμικό αεριωθούμενο με πύραυλό του.

Πιθανολογήθηκε, αρμοδίως, ότι επρόκειτο για μια πρωτοβουλία της σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Οι πρώτοι αμερικανικοί Πάτριοτ δόθηκαν στο Ισραήλ στον πρώτο πόλεμο στον Κόλπο (1991). Στη συνέχεια, χρησιμοποιήθηκαν πολύ το θέρος 2006 στον τότε «ισόπαλο» πόλεμο των 33 ημερών του εβραϊκού κράτους, με αντίπαλο την Χεζμπολάχ.