Στους πέντε ανήλθαν οι νεκροί από την οβίδα που έπληξε την περιοχή Ακτσάκαλε, μιας κοινότητας στη νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με τον δήμαρχό της, τον οποίο επικαλούνται τα τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας, ενώ εννέα άτομα τραυματίστηκαν.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται μια γυναίκα και ένα 6χρονο παιδί, πρόσθεσε ο δήμαρχος Αμπντουλχακίμ Αϊχάν σε δηλώσεις που έκανε στο δίκτυο CNN-Türk. Ο ίδιος εξήγησε ότι η οβίδα έπεσε σε κατοικία και γι’ αυτό υπάρχει αυτός ο βαρύς απολογισμός.

«Μια γυναίκα διαμελίστηκε από την έκρηξη μπροστά στα μάτια μου. Υπάρχουν κι άλλοι νεκροί και τραυματίες, μεταξύ των οποίων παιδιά», είχε δηλώσει νωρίτερα ένας κάτοικος της Ακτσάκαλε.

«Είμαστε εξοργισμένοι με τη Συρία», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αϊχάν, σημειώνοντας ότι η περιοχή αυτή πλήττεται συχνά τις τελευταίες δέκα ημέρες από αδέσποτες σφαίρες και οβίδες που ρίχνονται κατά τις σποραδικές μάχες ανάμεσα στον συριακό τακτικό στρατό και τους αντάρτες γύρω από το συριακό μεθοριακό πέρασμα Ταλ Αλ Αμπιάντ, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν για το περιστατικό που σημειώθηκε στην τουρκική μεθοριακή περιοχή Ακτσάκαλε, στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, από οβίδα που έπεσε από τη Συρία.

«Ο υπουργός ενημέρωσε τον ΓΓ Μπαν Γκι-μουν για τις εξελίξεις στην Ακτσάκαλε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. Το τουρκικό υπουργείο είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι ο Νταβούτογλου ενημέρωσε και τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Λάκνταρ Μπραχίμι για το περιστατικό.