Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η ποινή που επιβλήθηκε στον 20χρονο που νάρκωσε, βίασε και σκότωσε μια 18χρονη μαθήτρια λυκείου, ενώ έστελνε γυμνές φωτογραφίες του θύματος σε φίλους της την ώρα της επίθεσης.

Την Πέμπτη 15/11 ο Brian Varela καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 10 μηνών, γεγονός που προκάλεσε την οργή των συγγενών της άτυχης Alyssa Noceda.

«Μπορείτε επίσης να τον αφήσετε ελεύθερο», δήλωσε με ειρωνεία η θεία του θύματος, Rachelle Palmer, μόλις η δικαστής ανακοίνωσε την απόφαση.

Η δικαστής Linda Krese είπε πως ήταν «έκπληκτη, ακόμα και οργισμένη» από το γεγονός ότι οι νόμοι την εμπόδισαν να επιβάλλει στον ένοχο μεγαλύτερη ποινή. «Δεν είμαι βέβαιη ότι ο νομοθέτης αναλογίστηκε κάτι σαν και αυτό», είπε χαρακτηριστικά. Εξήγησε επίσης πως τα χέρια της ήταν δεμένα από τη στιγμή που ο 20χρονος είναι πρώτη φορά παραβάτης και παραδέχθηκε την ενοχή του στις μειωμένες κατηγορίες για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού, βιασμό τρίτου βαθμού και παράνομη διάθεση σορού, ως μέρος της συμφωνίας. Λίγο πριν την ανακοίνωση της ποινής του ο Varela δήλωσε στο δικαστήριο: «Λυπάμαι για τις ανόητες πράξεις μου. Ό,τι παίρνω είναι αυτό που μου αξίζει».

Τον Φεβρουάριο του 2018 σε ένα πάρτι στο προάστιο του Λίνγουντ στο Σιάτλ, ο Brian Varela έδωσε ένα θανάσιμο κοκτέιλ παυσίπονων στην 18χρονη κοπέλα και εν συνεχεία τη βίασε καθώς ψυχορραγούσε από overdose. Αντί να καλέσει βοήθεια, έστελνε μηνύματα και φωτογραφίες της στους φίλους της, την ώρα που κείτονταν γυμνή στο πάτωμα και χαροπάλευε…