Ένα θύμα ενδοοικογενειακής βίας εξήγησε πρόσφατα πώς σώθηκε από τις μοχθηρές ορέξεις του συζύγου της χάρη στην εξάχρονη κόρη τους.

Η 36χρονη Jodie Keegans περιέγραψε τη φρίκη και τον πόνο που υπέμεινε για τρία χρόνια στα χέρια του δυνάστη Scott Keegans, με σχεδόν καθημερινή κακοποίηση και ακραία περιστατικά βίας.

Και λέει μάλιστα πως το πράγμα θα συνεχιζόταν έχοντας τελικά ολέθριες συνέπειες για την ίδια αν στην ιστορία δεν έμπαινε σφήνα η μικρή, η οποία μια ωραία πρωία του Οκτωβρίου 2017 είπε στους δασκάλους της πως «ο μπαμπάς μου δέρνει τη μαμά μου».

Αφού είδε τη μαμά της να υπομένει αυτό που αργότερα χαρακτήρισε ο δικαστής ως «μια από τις πιο σατανικές υποθέσεις που έχω δει», η εξάχρονη είπε στο προσωπικό του σχολείου: «Ο μπαμπάς μου δεν είναι καλός. Ο μπαμπάς μου κάνει κακό στη μαμά μου. Αυτή λέει πως τον αγαπάει, αλλά αυτός συνεχίζει να τη χτυπάει».

Και ήταν αυτά τα σχόλια που οδήγησαν τελικά στη σύλληψη και την καταδίκη του Scott Keegans, ο οποίος έφαγε πρόσφατα κάθειρξη 18 ετών. Σύμφωνα με την Jodie, το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2009 και όλα έδειχναν ρόδινα αρχικά, «αλλά τρία χρόνια πριν, η κτητική του συμπεριφορά άρχισε να κλιμακώνεται. Δεν ήθελε να μιλάω με κανέναν και ανέκρινε συνεχώς τα παιδιά ‘‘με ποιον μίλησε η μαμά σήμερα;’’».

Κάποια στιγμή της απαγόρευσε να πηγαίνει στη δουλειά, να έχει κινητό τηλέφωνο και να βλέπει φίλους και συγγενείς. Η μητέρα τριών παιδιών ούτε στην κηδεία της αδερφής της το 2015 δεν μπόρεσε να πάει, καθώς πλέον η κακοποίηση ήταν συχνότατη.

Τον Οκτώβριο του 2017 τη χτύπησε τόσο άσχημα που πίστεψε πως θα πέθαινε. Λίγες μέρες αργότερα τους επισκέφτηκε η αστυνομία, έπειτα από τις αποκαλύψεις της μικρής, «και έκανα κάτι που δεν είχα κάνει ποτέ, πιστεύοντας πως αυτή είναι η ευκαιρία μου, έδειξα στους δύο αστυνομικούς τα τραύματά του λέγοντας απλώς ‘‘είμαι θύμα ενδοοικογενειακής βίας’’».

«Ναι, είσαι», ανακαλεί πως της είπε η αστυνομικίνα, «δεν έχω ξαναδεί τίποτα τέτοιο». Ο Keegans είχε φύγει από το σπίτι μόλις είδε την αστυνομία, συνελήφθη ωστόσο αργότερα μέσα στη μέρα. Πρόσφατα καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Σέφιλντ της Αγγλίας για σωρεία αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και ο βιασμός.

«Η κόρη μου είναι ηρωίδα, ήταν τόσο γενναία που είπε στο σχολείο τι ακριβώς συνέβαινε. Μου έσωσε πραγματικά τη ζωή»…