Στις 10 Ιανουαρίου 2017, ο Kyle Clarke σκοτώθηκε σε ένα τραγικό περιστατικό: σύρθηκε για 500 μέτρα από το ίδιο του το αυτοκίνητο όταν μια φερόμενη ληστεία σε βενζινάδικο πήγε θανάσιμα λάθος.

Ο θάνατός του σόκαρε το Μπρίστολ της Αγγλίας και η υπόθεση κατέληξε σε μια καταδίκη, καθώς τα πράγματα δεν ήταν όπως έδειχναν αρχικά: ο Shakrul Islam κρίθηκε τελικά ένοχος για ανθρωποκτονία.

Μόνο που για τη μητέρα του Kyle η καταδίκη του φονιά δεν ήταν αιτία πανηγυρισμού, αλλά κάλεσμα για περαιτέρω μάχη. Η Helen συνεχίζει να πιστεύει πως ο γιος της δεν αποπειράθηκε να κλέψει το βενζινάδικο εκείνο το βράδυ και βγήκε πρόσφατα να πει την ιστορία της, μια τραγική ιστορία που όπως λέει άφησε βαθιές πληγές στον ψυχισμό του γιου της.

Και λέει τώρα πως η ζωή του Kyle ξέφυγε από κάθε έννοια ελέγχου όταν εν αγνοία του έσφιξε το χέρι του βιαστή της μητέρας του. Γιατί 10 χρόνια νωρίτερα, την άνοιξη του 2009, η Helen έπεσε θύμα βιασμού μέσα στο ίδιο της το σπίτι από τον βιαστή και δολοφόνο Mark Shirley. Ο σαδιστής την κακοποιούσε σεξουαλικά στο τραπέζι της κουζίνας για περισσότερο από πέντε ώρες, ώσπου επέστρεψε ο 19χρονος τότε Kyle και άθελά του διέκοψε τον βιαστή.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, μη γνωρίζοντας τι είχε συμβεί, ο μικρός έσφιξε πρόθυμα το χέρι του Shirley όταν εκείνος είπε να φύγει, μιας και γνωρίζονταν μεταξύ τους μέσω ενός κοινού φίλου.

Παρά το γεγονός ότι ο βιαστής μπήκε τελικά στη φυλακή, η μητέρα επιμένει ότι ο αντίκτυπος του βιασμού της και το στρες από την πολύκροτη δικαστική περιπέτεια «κατέστρεψαν», όπως λέει, τον γιο της και τον έβαλαν σε ένα μονοπάτι που δεν θα είχε γυρισμό…