Θέση στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας απέκτησε ένα κοντέινερ με μπανάνες που έφτασε στη χώρα από τον Παναμά. Όσο περίεργο κι αν δείχνει αυτό, υπάρχει σοβαρός λόγος που καθιστά το συγκεκριμένο κοντέινερ ξεχωριστό.

Κι αυτό γιατί μέσα σε αυτό, πέρα από τις μπανάνες, οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας εντόπισαν 190 κιλά κοκαΐνης, που αποτελούν τη μεγαλύτερη ποσότητα που κατασχέθηκε ποτέ στη χώρα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν την Παρασκευή 16/11 από κοινού η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας και οι υπάλληλοι του τελωνείου, ανέφεραν πως η κοκαΐνη ήταν συσκευασμένη μέσα σε πέντε τσάντες που βρίσκονταν τοποθετημένες πάνω στις μπανάνες. Το κοντέινερ, όπως είπαν, αφίχθη στο Όκλαντ τον περασμένο Αύγουστο από την πόλη Μπαλμπόα του Παναμά.

Η αστυνομία του Όκλαντ ανέφερε επίσης πως ένας 41χρονος άνδρας συνελήφθη στο Σίδνεϊ έπειτα από επιχείρηση που έγινε από κοινού με την Ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας και την υπηρεσία μυστικών υπηρεσιών.

Το φορτίο κίνησε τις υποψίες των αρχών μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μια εγκληματική οργάνωση που εδρεύει στην Αυστραλία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.