Ένας 28χρονος από την Αυστραλία ο οποίος ζούσε μόνιμα στο Σιάτλ, έχασε τη ζωή του στα μέσα Οκτωβρίου από εσωτερική αιμορραγία που προκλήθηκε από σιλικόνη που έβαλε στα γεννητικά του όργανα.

Οι ιατροδικαστικές αρχές του King County που εξέτασαν τη σορό του Jack Chapman έκαναν λόγο για «σύνδρομο εμβολισμού σιλικόνης» που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί αιμορραγία στους πνεύμονες.

Ο Champan ήταν ενεργό μέλος της γκέι κοινότητας BDSM του Σαν Φρανσίσκο και αργότερα του Σιάτλ. Ήταν ένας από τους πολλούς σκλάβους που είχε στις υπηρεσίες του ο αφέντης Dylan Hafertepen, ευρύτερα γνωστός ως «Noodles and Beef».

Ο Hafertepen είχε χιλιάδες ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημοσίευε πρόστυχες πόζες με σκλάβους τους οποίους αποκαλούσε «κουτάβια». Ένα από αυτά τα «κουτάβια» ήταν και ο 28χρονος, γνωστός και ως «Tank Heathcliff Hafertepen» ή «Pup Tank», ο οποίος διακρινόταν για το εξαιρετικά μυώδες σώμα του και τα ευμεγέθη γεννητικά του όργανα που είχε μεγεθύνει με τη χρήση σιλικόνης.

Η μητέρα του, Linda πιστεύει πως ο γιος της ήταν μέλος μιας σεξουαλικής αίρεσης και πως υπεύθυνος για το θάνατό του είναι ο Hafertepen.

«Ήταν λατρεία, κάτι σαν φυλή, σαν οικογένεια, σαν μια αίρεση. Και για να αποδείξουν την αφοσίωσή τους σε αυτόν έπρεπε να αλλάξουν τα σώματά τους», δήλωσε στην αυστραλιανή τηλεοπτική εκπομπή «The Project».

«Δεν ήταν ο Jack που έστειλα εκεί. Δεν είχε καμία αυτοεκτίμηση, είχε χάσει τον εαυτό του σε αυτήν την αίρεση. Ήταν ένα διαταραγμένο αγόρι», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής μίλησε και για ένα συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο γιος της με τον Hafertepen στο οποίο υποσχόταν στον αφέντη του πλήρη έλεγχο του μυαλού και του σώματός του. Μεταξύ άλλων ο Hafertepen είχε ζητήσει από τον γιο της να πάρει το επίθετό του, να του δίνει το μισθό του, να φορά αλυσίδα γύρω από το λαιμό του και να σταματήσει να έχει επαφές με οποιοδήποτε άτομο εκτός της BDSM κοινότητας.

Τρεις εβδομάδες πριν τον θάνατό του, ο Chapman μεταβίβασε με τη θέλησή του όλα του τα χρήματα στον Hafertepen, κάτι που για την μητέρα του είναι πολύ περίεργο.

«Αν αυτό δεν είναι ύποπτο τότε δεν ξέρω τι είναι», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη Linda, o Jack και ο αυτιστικός αδερφός του, Ben, είχαν λάβει από 200.000 δολάρια μετά τον θάνατο του συζύγου της. Μάλιστα, το μερίδιο του Jack προοριζόταν για την ιατρική περίθαλψη του Ben σε περίπτωση που του συνέβαινε κάτι.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής η Linda είχε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τον Hafertepen.

«Δεν σκέφτηκες τον αυτιστικό αδερφό του, που είναι με σύνταξη αναπηρίας. 200.000 δολάρια είναι μια αρκετά καλή τιμή, έτσι δεν είναι;» του είπε. «Σκόπευα να τα δώσω στον Ben» της απάντησε. Του ζήτησε στη συνέχεια να το διατυπώσει γραπτώς, αλλά εκείνος της το αρνήθηκε. «Όχι με αυτήν την εχθρότητα» είπε.

Σε μια δημοσίευση στο Facebook στη μνήμη του Chapman γίνεται εκτενής αναφορά στη σχέση του με τον Hafertepen.

«Το μεγαλύτερο πάθος του Tank ήταν για τον σύντροφό του, Dylan. Μαζί για πάνω από οχτώ χρόνια, η αγάπη τους ξεπέρασε προκλήσεις στο μέγεθος ηπείρων και συνέχισε ως άθραυστος δεσμός. Η αφοσίωση και η αγάπη του Tank για τον σύντροφό του ήταν απεριόριστα.

Οι τελευταίες λέξεις του Tank στον Dylan ήταν “Σε ευχαριστώ που μου επέτρεψες να σε υπηρετήσω”». Σε άλλο σημείο αναφέρεται ως αιτία θανάτου του Chapman «μια μη διαγνωσμένη ασθένεια των πνευμόνων», κάτι που φυσικά δεν ισχύει σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Η μητέρα του 28χρονου είναι αποφασισμένη να δικαιωθεί για τον γιο της και οι επόμενες κινήσεις της είναι να ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Το αστυνομικό τμήμα του Σιάτλ και το ιατροδικαστικό γραφείο του King County εξέτασαν τον ιατρικό φάκελο που σχετίζεται με το θάνατό του, όπως επίσης και όλες τις ανησυχίες της κοινότητας. Δεν υπάρχει ποινική έρευνα αυτή τη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος του Σιάτλ στο «The Stranger».