Άρχισαν να ψηφίζουν οι εκλογείς στη Λευκορωσία για τις βουλευτικές εκλογές, μια ψηφοφορία την οποία μποϊκοτάρουν τα μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης σε αυτή την πρώην σοβιετική δημοκρατία καταγγέλλοντας πολλαπλές παραβιάσεις της εκλογικής διαδικασίας.

Περίπου επτά εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες, που άνοιξαν στις 08.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) και θα κλείσουν στις 20.00, για να αναδείξουν τους 110 βουλευτές του κοινοβουλίου αυτής της μικρής χώρας της Ευρώπης, στην οποία έχουν επιβάλει κυρώσεις οι χώρες της Δύσης λόγω των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της καταστολής που υφίστανται οι διαφωνούντες από το καθεστώς.

Οι εκλογές διενεργούνται σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίμαχη επανεκλογή του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο για μια τέταρτη θητεία, μια ψηφοφορία στο τέλος της οποίας δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Μινσκ για να καταγγείλουν μαζική νοθεία.

Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης: το Ενωμένο Κόμμα Πολιτών και το Λαϊκό Μέτωπο της Λευκορωσίας μποϊκοτάρουν την ψηφοφορία καταγγέλλοντας πολλές παραβιάσεις της εκλογικής διαδικασίας και συστήνουν στους ψηφοφόρους να πάνε στο εξοχικό τους ή για ψάρεμα παρά στο εκλογικό τμήμα.