Μια σπάνια δημόσια εμφάνιση πραγματοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της σιιτικής λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ενώπιον δεκάδων χιλιάδων υποστηρικτών του σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της αντιισλαμικής ταινίας.

Πρόκειται για την πέμπτη δημόσια εμφάνιση του Νασράλα, που κρύβεται μετά το τέλος του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ το καλοκαίρι του 2006, και την πρώτη δημόσια ομιλία του από το 2008.

«Προφήτη του θεού, προσφέρουμε τους εαυτούς μας, το αίμα μας και τους συγγενείς μας για χάρη της αξιοπρέπειας και της τιμής σου», είπε ο Νασράλα ενώπιον των υποστηρικτών του.

Χιλιάδες Λιβανέζοι διαδηλωτές που φώναζαν «Θάνατος στην Αμερική, θάνατος στο Ισράηλ» πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στα σιιτικά προάστια της Βηρυτού για να διαμαρτυρηθούν για την ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων», που θεωρείται προσβλητική για τον προφήτη Μωάμεθ.

«Αμερική, άκουσέ μας, μην προσβάλεις τον προφήτη μας», φώναζαν οι διαδηλωτές.

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ κάλεσαν τους πολίτες τους να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στον Λίβανο και ανέστειλαν τις άδειες που είχαν δοθεί σε Αμερικανούς φοιτητές που επιθυμούσαν να σπουδάσουν στη χώρα αυτή, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε για τον κίνδυνο απαγωγής ξένων που βρίσκονται στη χώρα αυτή.