Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 29 άλλοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν το απόγευμα στην περιοχή της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τύνιδα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του τπουργείου Υγείας, αναφέρει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων TAP.

Δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή που δεν διευκρίνισε την ταυτότητα των θυμάτων.

Στο μεταξύ στην Αίγυπτο Βεδουίνοι επιτέθηκαν σήμερα στο στρατόπεδο της πολυεθνικής δύναμης των παρατηρητών στο Σινά για να καταδικάσουν την αντιισλαμική ταινία που γυρίστηκε στις ΗΠΑ και προκάλεσε διαμαρτυρίες και βιαιότητες στον μουσουλμανικό κόσμο, ανακοίνωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι Βεδουίνοι διείσδυσαν στο στρατόπεδο και έκαψαν ένα πύργο παρατήρησης που βρισκόταν στο εσωτερικό χώρο. Συγκρούσεις ξέσπασαν στη συνέχεια με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο Κολομβιανών και ενός Αιγυπτίου, είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής αν πρόκειται για σοβαρά ή ελαφρά τραύματα.

Στο Λονδίνο 150 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μετά την μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία και έκαψαν ισραηλινές και αμερικανικές σημαίες για να διαμαρτυρηθούν για την αμφιλεγόμενη ταινία.

Οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους υποστηρικτές απαγορευμένων ισλαμικών ομάδων στη Βρετανία, συγκεντρώθηκαν χωρίς βία μπροστά στο κεντρικό τέμενος του Λονδίνου στο Ρίτζεντς Πάρκ, πριν μεταβούν στην αμερικανική πρεσβεία που βρίσκεται δυτικά του πάρκου. Κράδαιναν μάλιστα πανό που έγραφαν: «Το Ισλάμ θα καταστρέψει το ψεύδος» ή «δημοκρατία και η ελευθερία στο μονοπάτι του θανάτου: το Ισλάμ έρχεται».

Μεγάλη αστυνομική δύναμη αναπτύχθηκε έξω από την πρεσβεία με τουλάχιστον έξι αυτοκίνητα της αστυνομίας και έναν διπλό κλοιό ασφαλείας.