Απωθήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας οι διαδηλωτές που επιχείρησαν να μπουν στην αμερικανική πρεσβεία στο Χαρτούμ. «Εκδιώχθηκαν όλοι. Δεν πήγαν πολύ μακριά», ανέφερε εκπρόσωπος των αρχών του Σουδάν, σημειώνοντας ότι κανένας από τους υπαλλήλους της πρεσβείας δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν αρχικά στο κτίριο της γερμανικής πρεσβείας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν σε εκείνο της αμερικανικής, όπου ύψωσαν ισλαμικές σημαίες.

Οι αστυνομικοί εκτόξευσαν δακρυγόνα εναντίον τους και επί μία ώρα προσπαθούσαν να τους διαλύσουν και να τους απομακρύνουν από την αμερικανική πρεσβεία. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο ένας από αυτούς παρασύρθηκε από περιπολικό και αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τον είδαν αιμόφυρτο στο δρόμο έξω από το κτίριο της πρεσβείας. Ωστόσο οι τοπικές αρχές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει τους θανάτους αυτούς.

Σύμφωνα πάντα με αυτόπτες μάρτυρες οι φρουροί που βρίσκονταν μέσα στο κτιριακό συγκρότημα της πρεσβείας των ΗΠΑ πυροβόλησαν προειδοποιητικά όταν πολλοί διαδηλωτές σκαρφάλωσαν στον εξωτερικό τοίχο και ύψωσαν μια ισλαμική σημαία σε ένα μπαλκόνι.