Απαγχονισμένος μέσα στο Πρεσβυτέριό του στην κοινότητα Ζιεν, εντοπίστηκε ο Γάλλος κληρικός Pierre-Yves Fumery, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, πριν λίγες ημέρες ο 38χρονος ιερέας υποβλήθηκε σε ανάκριση από την αστυνομία έπειτα από καταγγελίες ότι κακοποίησε σεξουαλικά ένα ανήλικο παιδί, χωρίς ωστόσο να του απαγγελθούν κατηγορίες.

«Είναι μια στιγμή οδύνης και μια τραγική δοκιμασία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Επίσκοπος της Ορλεάνης, Jacques Blaquart, ο οποίος ανέφερε πως κάποιοι ενορίτες του Πατέρα Fumery είχαν διαμαρτυρηθεί για «απρεπή συμπεριφορά του» σε παιδιά ηλικίας 13 έως 15 ετών. Μια τέτοια περίπτωση, όπως είπε, ήταν ένα κορίτσι το οποίο «πήρε στην αγκαλιά του και το οδήγησε σπίτι αρκετές φορές».

Η Επισκοπή δεν αισθάνθηκε πως οι ισχυρισμοί αυτοί έχρηζαν αναφοράς στις αρχές, ωστόσο ζήτησε από τον κληρικό να λάβει άδεια.

Σύμφωνα με τον Επίσκοπο, η άδειά του τελείωσε στις 8 Οκτωβρίου, αλλά μέχρι πρότινος δεν είχε αναλάβει τα καθήκοντά του.

Ο Πατέρας Fumery γεννήθηκε στην Ορλεάνη και χειροτονήθηκε ιερέας το 2014 μετά τις σπουδές του στη νομική. Εντάχθηκε στην ενορία Ζιέν στα τέλη του 2017.

Στις 19 Σεπτεμβρίου ο επίσης 38χρονος κληρικός Jean-Baptiste Sebe κρεμάστηκε στην εκκλησία του στη Ρουέν, μετά τις κατηγορίες μιας γυναίκας ότι επιτέθηκε σεξουαλικά στην ενήλικη κόρη της, χωρίς ωστόσο να έχει κατατεθεί επίσημη καταγγελία.