Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα την άρση του κατ’ οίκον περιορισμού και της απαγόρευσης εξόδου από την Τουρκία του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Αμερικανό πάστορα σε φυλάκιση τριών ετών, όμως έχει ήδη εκτίσει δύο χρόνια στη φυλακή. Αυτό σημαίνει ότι ο Μπράνσον μπορεί πλέον να εγκαταλείψει την Τουρκία και να επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο δικηγόρος του Μπράνσον δήλωσε πως πιθανότατα ο Αμερικανός πάστορας θα επιστρέψει στις ΗΠΑ μετά την απόφαση αυτή.

Η κράτηση του Αμερικανού πάστορα έχει βρεθεί στο επίκεντρο μιας σοβαρής κρίσης ανάμεσα σε Άγκυρα και Ουάσινγκτον, με τον Μπράνσον να κατηγορείται για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες και για «κατασκοπεία», αν και ο ίδιος απέρριπτε συλλήβδην το κατηγορητήριο, ενώ υπήρχαν ισχυρές αμερικανικές πιέσεις για την απελευθέρωσή του.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε: «Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για τον πάστορα Μπράνσον!».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.