«Δεν θα το ξανακάνω ποτέ» ήταν η φράση που ξεστόμισε ο πρίγκιπας Andrew μόλις ολοκλήρωσε την «κατάβαση» του Shard στο Λονδίνο, του υψηλότερου κτηρίου της Ευρώπης, με σκοπό τη συγκέντρωση 300.000 λιρών για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο δούκας του Γιορκ κατέβηκε από την εξωτερική πλευρά του κτηρίου με στόχο τη στήριξη του The Outward Bound Trust κα του Royal Marines Charitable Trust Fund.

Ο 52χρονος γαλαζοαίματος άρχισε από τον 87ο όροφο και τερμάτισε στον 20ο.
Όταν πάτησε και πάλι με ασφάλεια στο έδαφος μίλησε για τη φιλανθρωπική οργάνωση που στηρίζει και πρόσθεσε: «Δεν θα πω αν ήταν εύκολο ή όχι. Δεν θα το ξανακάνω ποτέ».

Πάντως, σύμφωνα με τον πρίγκιπα, το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν το να… ανέβει τα σκαλιά μέσα στο κτήριο.
Στην ιστοσελίδα όπου συγκεντρώνονταν χρήματα για το τολμηρό εγχείρημα του πρίγκιπα συγκεντρώθηκαν συνολικά 380.000 ευρώ.

Ποσό περίπου 6.300 ευρώ προήλθε από τον φίλο του πρίγκιπα Goga Ashkenazi από το Καζακστάν και άλλα 1200 ευρώ από τον επιχειρηματία του Χονγκ Κονγκ κι επίσης φίλο του πρίγκιπα David Tang. Περίπου 600 ευρώ προσφέρθηκαν πάντως από την κόρη του πρίγκιπα, την πριγκίπισσα Ευγενία, η οποία άφησε, κι ένα μήνυμα για τον μπαμπά της «Μπράβο μπαμπά! Είμαι πολύ περήφανη για σένα!»

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο