Η αστυνομία του Βερολίνου έχει μπει στο στόχαστρο της κοινής γνώμης για τη βίαιη σύλληψη ενός 22χρονου άοπλου πολίτη, τον οποίο χτυπούν και κλοτσούν απρόκλητα οι αστυνομικοί σε κεντρικότατο σημείο της πόλης.

Πρόσφατα μάλιστα, όταν αναδύθηκε το βίντεο online, η κατακραυγή γενικεύτηκε για την ομάδα των τουλάχιστον 10 αστυνομικών που είχαν εμπλοκή στη σύλληψη του Kreuzberg.

Η Αστυνομία του Βερολίνου δήλωσε σήμερα πως θα ξεκινήσει έρευνα για να καθοριστεί αν οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν αχρείαστη βία κατά του υπόπτου, όπως μεταδίδει το δίκτυο ABC, την ίδια ώρα που έδωσε στη δημοσιότητα και ένα κείμενο με τη δική της εκδοχή της ιστορίας που τιτλοφορείται «Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν»!

Παραδέχεται πάντως πως δεν γνωρίζει πώς κλιμακώθηκε η κατάσταση και γιατί αντιδρούν τόσο βίαια τα όργανα του νόμου. Άγνωστη παραμένει επίσης και η κατάσταση του νεαρού. Η αστυνομία δήλωσε πως οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν ο κόσμος άρχισε να τους πετά πέτρες και μπουκάλια, αντιδρώντας στις εικόνες που εκτυλίσσονταν μπροστά τους.

Διχασμένος μοιάζει και ο πολιτικός κόσμος του Βερολίνου, που άλλοι καλούν σε διαφανή έρευνα και άλλοι λένε πως πρέπει να αφεθεί η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της…