Τα ηχογραφημένα μηνύματα που ακούμε όταν βρισκόμαστε στο μετρό ή στον ηλεκτρικό και τα οποία μας προειδοποιούν για το «κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας», μπορεί να έχουν γίνει συνήθεια αλλά δεν είναι κενά περιεχόμενου.

Τουλάχιστον έτσι αποδεικνύει η περίπτωση ενός απρόσεκτου νεαρού στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή ο οποίος δεν πρόσεξε το εν λόγω κενό παραπάτησε και εγκλωβίστηκε σε αυτό το μικρο χώρο από το λαιμό.

Οι εικόνες από το βίντεο που δημοσιεύει η Daily Mail κόβουν την ανάσα. Ο οδηγός του τρένο ευτυχώς κατάλαβε το περιστατικό, δεν ξεκίνησε τον συρμό και οι υπόλοιποι που ήταν παρόντες, προσπάθησαν να τον βγάλουν. Ούτε η αστυνομία που έφτασε μπόρεσε να κάνει κάτι

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση η πυροσβεστική, η οποία μέσα σε 10 λεπτά κατάφερε να τον απεγκλωβίσει χρησιμοποιώντας μία συνδυασμένη προσπάθεια όλων των παρευρισκόμενων.

Αρχικά έβαλαν ένα κομμάτι ξύλο ανάμεσα, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα γίνει κάτι που θα συνθλίψει τον λαιμό του 20χρονου και στη συνέχεια με ένα μηχάνημα, μεγάλωσαν ακόμη περισσότερο το κενό. Τέλος άρχισαν αν σπρώχνουν το βαγόνι ταυτόχρονα έτσι ώστε να μπορέσουν οι διασώστες να τον τραβήξουν από τα πόδια.