Εδώ και καιρό πλέον τα νέα που καταφτάνουν από τη μακρινή Ιαπωνία μόνο ευοίωνα δεν είναι.

Η χώρα οδεύει στην καταστροφή και ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι οι νέοι δεν κάνουν σεξ.

Οι μισοί σχεδόν από τους νεαρούς άντρες και γυναίκες παραμένουν παρθένοι, την ίδια ώρα που το 70% δεν έχει σχέση. Σε μια χώρα που τα δημογραφικά είναι πραγματικά τραγικά, ο καθένας κατηγορεί ό,τι μπορεί, από την πορνογραφία μέχρι και τα ρομπότ του σεξ.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ προσπάθησε να ερμηνεύσει το ακατανόητο φαινόμενο και επιβεβαίωσε πράγματι πως οι νέοι δεν κάνουν σεξ, τόσο γιατί δεν έχουν χρόνο στην καθημερινότητά τους όσο και για το γεγονός ότι έχουν στραφεί σε άλλες μορφές ικανοποίησης, όπως το πορνό και οι πρωτοποριακές ρομποτικές κούκλες του σεξ.

Με τίτλο «Sex in Japan: Dying for Company», το ντοκιμαντέρ θέλει να ερμηνεύσει την επίσημη στατιστική του 2015 όπου το 44% των νεαρών γυναικών και το 42% των νεαρών αντρών παραδέχονται πως είναι παρθένοι.

Ο βασικός λόγος, μας λέει, είναι το γεγονός ότι όλοι δουλεύουν πάρα πολλές ώρες, κι έτσι δεν μένει χρόνος για φλερτ και έρωτα. Σε ανεξάρτητο δημοσίευμα μάλιστα της «Daily Mail», πολλοί νεαροί Ιάπωνες εκφράζουν ανησυχία για το πώς μπορούν να συνδυάσουν οικογένεια και καριέρα, ανησυχώντας πως θα χάσουν τελικά τη δουλειά τους.

Αυτό ισχυρίζεται και η σεξολόγος Ai Aoyama: «Υπάρχουν πια πολλά μέρη που μπορεί ο άντρας να περάσει καλά. Οι άντρες δεν νοιάζονται σήμερα να έχουν φιλενάδα»…