Το Ίδρυμα Σόρος προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ουγγαρίας

Καταγγέλλει την κυβέρνηση Όρμπαν για το σύνολο νόμων «Στοπ Σόρος»


ΚΟΣΜΟΣ
17:22
24/09/2018
Το Ίδρυμα Σόρος προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ουγγαρίας
4
loading

Το ίδρυμα του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος Open Society (OSF, Ανοικτή Κοινωνία) ανακοίνωσε σήμερα πως προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων εξαιτίας των μέτρων που λαμβάνει η Βουδαπέστη για να εμποδίσει τις ανθρωπιστικές δραστηριότητές του στην Ουγγαρία.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την υιοθέτηση τον Ιούνιο ενός συνόλου νόμων υπό τον τίτλο «Στοπ Σόρος», που πλήττει τις μη κυβερνητικές οργανώσεις αρωγής προς τους πρόσφυγες με φόρο 25% επί των εισοδημάτων τους και προβλέπει ποινή φυλάκισης ενός έτους για παροχή βοήθειας σε παράνομη είσοδο στην Ουγγαρία.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος είναι σθεναρά αντίθετος στη μετανάστευση, παρουσίασε αυτή τη νομοθεσία ως ένα επιπλέον μέτρο κατά της άφιξης αιτούντων άσυλο στη χώρα.

Όμως «δεν υπάρχει παρά ένα πράγμα που η νομοθεσία αυτή θα σταματήσει και αυτό είναι η δημοκρατία», εκτιμά το OSF σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η οργάνωση εκτιμά πως οι νόμοι αυτοί αντιβαίνουν στις ευρωπαϊκές συνθήκες για την ελευθερία του λόγου και του συνεταιρίζεσθαι και εκθέτουν «στον κίνδυνο ποινικών διώξεων μια ολόκληρη σειρά θεμιτών δραστηριοτήτων».

Το OSF, το οποίο χρηματοδοτεί πολυάριθμες ΜΚΟ στην Ουγγαρία και στον κόσμο, είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο πως μεταφέρει την περιφερειακή έδρα του από τη Βουδαπέστη στο Βερολίνο, καταγγέλλοντας τα «καταπιεστικά» μέτρα που επιβλήθηκαν από τον Όρμπαν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ο οποίος επανεξελέγη με άνεση τον Απρίλιο για μια τρίτη διαδοχική θητεία αφού είχε πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις εναντίον του Σόρος και είχε επικεντρώσει την εκστρατεία του στη μάχη κατά της μετανάστευσης, εκτιμά πως η πολιτική του νομιμοποιήθηκε στις κάλπες.

Σε μια πρωτοφανή ψηφοφορία με ισχυρή συμβολική σημασία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενεργοποίησε στις 12 Σεπτεμβρίου το άρθρο 7 που μπορεί να οδηγήσει σε κυρώσεις εναντίον της Ουγγαρίας, ιδιαίτερα για προσβολή των αξιών της ΕΕ όσον αφορά τις δημόσιες ελευθερίες και τα δικαιώματα των μεταναστών.

Ο 88χρονος Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έχει πολλαπλασιάσει τις φιλανθρωπικές δράσεις αφού έκανε περιουσία στα χρηματοοικονομικά, είναι ουγγρικής καταγωγής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Κρίκος

  Χάνει πολλά εκατομμύρια μέσω των ΜΚΟ (γνωστες ως Μπίζνες Καλά Οργανωμένες) ο Σόρος με πολιτικές σαν της Ουγγαρίας. Λογικό να αντιδρά.

 2. avatar FJR 500

  Βάζουμε στοιχήμα οτι θα κερδίσουν αφού η EU είναι τελείως εβραιοελεγχόμενη .

 3. avatar ουστ ρε

  Ρε τα πατριοτακια !!!

 4. avatar Αλέξανδρος

  πολλά μπράβο στους Ούγγρους! παράδειγμα για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει