Πιέζουν τους πιλότους να οδηγούν πιο… οικονομικά

Σάλος από τις καταγγελίες Γερμανών πιλότων


ΚΟΣΜΟΣ
0:39
17/08/2012
Πιέζουν τους πιλότους να οδηγούν πιο... οικονομικά
3
loading

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες έκτακτες προσγειώσεις που πραγματοποίησαν στην Ισπανία αεροσκάφη της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair λόγω έλλειψης καυσίμων, πλέον και η Γερμανική ένωση κυβερνητών αεροσκαφών Cockpit καταγγέλλει σήμερα πως η ιρλανδική εταιρεία τους ασκεί «σκληρές πιέσεις» για να κάνουν οικονομίες στην κηροζίνη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η Ryanair ασκεί «σκληρές πιέσεις» στον τομέα αυτόν, καταρτίζοντας πίνακες απόδοσης των κυβερνητών βάσει της κατανάλωσης καυσίμων που κάνουν, τονίζει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γιεργκ Χάντβεργκ, εκπρόσωπος της Cockpit.

Ο ίδιος τονίζει πως η ποσότητα καυσίμων με την οποία τροφοδοτείται το κάθε αεροσκάφος ορίζεται εν μέρει από τους κανονισμούς. Όμως πέραν της νόμιμης ελάχιστης ποσότητας, είναι ο κυβερνήτης εκείνος που αποφασίζει πόσα αποθέματα οφείλει να διαθέτει το αεροσκάφος «για περισσότερη ασφάλεια» -- ιδίως όποτε εξυπηρετεί πτήσεις προς πολυάσχολα αεροδρόμια, όπου είναι πολύ πιθανό να χρειασθεί να κάνει κύκλους έως ότου του δοθεί άδεια προσγείωσης.

Ο Χάντβεργκ τόνισε πως εκτός της Ryanair τα καύσιμα αποτελούν «έναν σοβαρό παράγοντα κόστους ιδίως για τις εταιρείες χαμηλού κόστους», και πως σε γενικές γραμμές «πολλές εταιρείες» δίνουν οδηγίες στους κυβερνήτες για τους τρόπους χαμηλής κατανάλωσης.

«Τα δικαιώματα των κυβερνητών εξευτελίζονται» και αυτοί «δεν μπορούν πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τόνισε ο εκπρόσωπός τους.

Οι ισπανικές εναέριες αρχές έχουν δρομολογήσει έρευνες κατά της Ryanair, έπειτα από τα τρία παρόμοια περιστατικά του Ιουλίου, οπόταν η εταιρεία ζήτησε να προσγειωθούν εκτάκτως τρία αεροσκάφη της λόγω ελλείψεως καυσίμων.

Η ιρλανδική εταιρεία απέρριψε τον χαρακτηρισμό «έκτακτη προσγείωση», υποστηρίζοντας πως «όλες οι πτήσεις της Ryanair εκτελούνται με τα απαιτούμενα επίπεδα κηροζίνης».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar σουπιά

  Αυτη ειναι μια απο τις χειροτερες εταιριες στην Ευρωπη. Ζηταει στη ψυχρα χρηματα απο τις τοπικες αρχες για να συνεχισει να κανει δρομολογια στα αεροδρομια της περιοχης τους. Μαφια.

 2. avatar manos2000

  Αμα δούμε ποτέ Maule να τραβάει 737 θα είναι το νέο cost killer πρόγραμμα της Ryanair...

  1. avatar ineth

   λολ, σωστός. Αλλά Μάουλε? Καί βενζίνη. Εκείνο το ποδηλατοπλανο που χρησιμοποιήσε ο κανελόπουλςο να πάει στην Κρήτη μάλλον ταιρίαζει καλύτερα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει