Η αστυνομία στο νότιο Βιετνάμ συνέλαβε τέσσερις ανθρώπους που κατηγορούνται ότι είναι μέλη κυκλώματος εμπορίας γυναικών, το οποίο πούλησε τουλάχιστον 21 νύφες στην Κίνα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα.

Ο Νγκουγέν Ταν Νχο και η σύζυγός του Τραν Λε Θούι, και οι δύο 48 ετών, συνελήφθησαν την Τετάρτη στο διεθνές αεροδρόμιο του Χο Τσι Μινχ, από όπου θα μετέφεραν δύο Βιετναμέζες στο Ανόι για να ταξιδέψουν από εκεί οδικώς ως την Κίνα, γράφει η εφημερίδα της αστυνομίας “Αν Νινχ Θου Ντο”, επικαλούμενη την αστυνομία της επαρχίας Τάι Νινχ.

Στη συνέχεια η αστυνομία συνέλαβε άλλα δύο άτομα που πιστεύεται ότι βοηθούσαν στην επιλογή των γυναικών που θα μεταφέρονταν στην Κίνα.

Η ομάδα αυτή φέρεται ότι εισήγαγε λαθραία τουλάχιστον 21 γυναίκες από τον Ιούνιο στην Κίνα, όπου αυτές πωλήθηκαν έναντι 40.000 γουάν (περίπου 5.110 ευρώ) έκαστη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αστυνομία επεκτείνει τώρα την έρευνά της για να βρει κι άλλα μέλη του κυκλώματος και να εντοπίσει τα θύματά του.

Τον περασμένο μήνα η επαρχιακή αστυνομία της Τάι Νινχ συνέλαβε 10 ανθρώπους στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανάμειξη σε κύκλωμα που φέρεται οτι εισήγαγε λαθραία 45 γυναίκες στην Κίνα για να πωληθούν ως νύφες από το Φεβρουάριο του 2011.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.