«Η Άγκυρα ενισχύει τις προμήθειες όπλων προς τους σύρους αντάρτες»

Ανησυχία για μια αναμενόμενη επίθεση του συριακού στρατού και των συμμάχων του


ΚΟΣΜΟΣ
19:41
12/09/2018
«Η Άγκυρα ενισχύει τις προμήθειες όπλων προς τους σύρους αντάρτες»
3
loading

Η Τουρκία ενισχύει τις προμήθειες όπλων προς τους σύρους αντάρτες για να τους βοηθήσει να αποφύγουν μια αναμενόμενη επίθεση του συριακού στρατού και των συμμάχων του που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και το Ιράν στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα τουρκικά σύνορα, σύμφωνα με πηγές των ανταρτών που επικαλείται το Reuters.

Υψηλόβαθμα στελέχη των ανταρτών ανέφεραν ότι η Τουρκία έστειλε περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στους αντάρτες εντός και πέριξ της επαρχίας Ιντλίμπ μετά τη σύνοδο κορυφής με το Ιράν και τη Ρωσία που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη χωρίς όμως να καταλήξει σε μια συμφωνία για να αποτραπεί μια επιχείρηση των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή.

Η Τουρκία, που φιλοξενεί ήδη 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες, προειδοποιεί για μια τέτοια επιχείρηση και φοβάται ότι μια τέτοια εξέλιξη θα εξαναγκάσει περισσότερους Σύρους να διασχίσουν τα σύνορα. Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει προειδοποιήσει για ανθρωπιστική καταστροφή και για κινδύνους για την ασφάλεια της Τουρκίας.

«Έχουν υποσχεθεί πλήρη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση για μια μακρά, παρατεταμένη μάχη», δήλωσε ανώτερος διοικητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), καλά ενημερωμένος για τις συνομιλίες των τελευταίων ημερών με τούρκους αξιωματούχους, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Τα όπλα, που εισήχθησαν στη Συρία σε μεγάλες ποσότητες τις τελευταίες ημέρες, περιλαμβάνουν πυρομαχικά και ρουκέτες GRAD, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτές οι προμήθειες όπλων και πολεμοφοδίων θα επιτρέψουν να παραταθεί η μάχη και να διασφαλιστεί ότι οι προμήθειές μας δεν θα εξαντληθούν σε έναν πόλεμο φθοράς», πρόσθεσε ο διοικητής.

Ένας δεύτερος διοικητής των ανταρτών δήλωσε: «Παραλαμβάνουν νέες αποστολές πολεμοφοδίων. Οι Τούρκοι βεβαιώνουν ότι έχουν αρκετά πολεμοφόδια ώστε οι αντάρτες να συνεχίσουν τη μάχη για αρκετό καιρό».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar μετά κατηγορεί την Ελλάδα

    για υποστήριξη της τρομοκρατίας. Εξαϋλώστε όλα τα μεμέτια μαζί με τα τζιχαντοϊσλάμια

  2. avatar FJR 500

    Τώρα να δούμε ο φίλος Πούτιν δεν πρέπει να πάρει το αίμα του πίσω από τους φίλους Τούρκους, Ιντλιμπ να η ευκαιρία.

  3. avatar Nick

    Ανοιχτή βοήθεια στην αλ Κάιντα οι γείτονες,τώρα που το ΙΚ δε βγάζει πια πετρέλαιο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει