Νέες στρατιωτικές ασκήσεις με άρματα μάχης πραγματοποίησε σήμερα κοντά στα σύνορα με τη Συρία ο τουρκικός στρατός, για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή οι σημερινές ασκήσεις έγιναν κοντά στο Σουρούτς, μια κοινότητα της επαρχίας Σανλιούρφα, που συνορεύει με τη Συρία. Συμμετείχαν 25 οχήματα, μεταξύ των οποίων άρματα μάχης, οχήματα μεταφορές προσωπικού και τεθωρακισμένα εξοπλισμένα με εκτοξευτήρες πυραύλων εδάφους-αέρος.

Οι ασκήσεις, στόχος των οποίων ήταν να ελεγχθεί η ταχύτητα και η ευελιξία των αρμάτων, περιλάμβαναν και προσομοίωση επίθεσης σε ένα γειτονικό λόφο. Παρόμοιες ασκήσεις έγιναν την Τετάρτη στο Νουσαϊμπίν της επαρχίας Μαρντίν, στα ανατολικά του Σουρούτς.

Η Τουρκία έχει ενισχύσει την παρουσία της στα σύνορα με τη Συρία μετά την κατάρριψη ενός τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους F-4 στις 22 Ιουνίου στα ανοιχτά των συριακών ακτών. Τη Δευτέρα εστάλησαν στην περιοχή άρματα μάχης και οχήματα με συστοιχίες πυραύλων εδάφους-αέρος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.