Οι ΗΠΑ βλέπουν με κακό μάτι τη σύναψη σχέσεων μεταξύ Ελ Σαλβαδόρ και Κίνας

Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊβάν


ΚΟΣΜΟΣ
9:52
24/08/2018
Οι ΗΠΑ βλέπουν με κακό μάτι τη σύναψη σχέσεων μεταξύ Ελ Σαλβαδόρ και Κίνας
3
loading

Έντονη ανησυχία στις ΗΠΑ προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης του Ελ Σαλβαδόρ να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις της χώρας με την Ταϊβάν και να αποκτήσει διπλωματικές σχέσεις με την Κίνα προκαλεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Στην ανακοίνωση αυτή, την οποία η προεδρία των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Πέμπτης, προστίθεται ότι η απόφαση που πήρε το Σαν Σαλβαδόρ να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊπέι θα έχει συνέπειες που θα διαρκέσουν για δεκαετίες.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι θα εναντιωθεί στις «αποσταθεροποιητικές» δραστηριότητες ως προς τις διεθνείς σχέσεις που προσάπτει στο Πεκίνο και την κινεζική «ανάμιξη» στη Λατινική Αμερική.

«Σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις αφυπνίζονται και συνειδητοποιούν το γεγονός ότι τα οικονομικά θέλγητρα της Κίνας οδηγούν σε οικονομική εξάρτηση και (κινεζική) κυριαρχία, όχι μια εταιρική σχέση», συνεχίζει η ανακοίνωση, την οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Ταϊβάν υπογράμμισε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι θα συνεχίσει τη μάχη ενάντια στην προσπάθεια της Κίνας -που χαρακτήρισε «όλο και περισσότερο εκτός ελέγχου»- να της αποσπάσει τους τελευταίους της συμμάχους σε διεθνές επίπεδο, μετά την απόφαση του Ελ Σαλβαδόρ.

Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής είναι η τρίτη φέτος που διέκοψε τις διπλωματικές της σχέσεις με την Ταϊπέι και σύναψε σχέσεις με το Πεκίνο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Μστ

    Οι Η.Π.Α έχουν ξεφύγει εντελώς...νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να επιβάλονται σε κάθε χώρα και να εξυπηρετούνται μονάχα τα συμφέροντα τους...Τσίπρα ακούς, που έχεις γίνει το μεγαλύτερο τσιράκι του Τραμπ.!!!

      1. avatar Μαστακουνας

        Όλα τα χρόνια δεν δίνανε σημασία στα εμπορικά ισοζύγια . Χάσαμε πολλές δουλειές και κλείσανε πολλά εργοστάσια. Ο Τραμπ προσπαθεί να κάνει ισοζύγιο. Σκέπτεται πατριωτικά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει