Πάνω από δύο εκατομμύρια νεαροί Ρώσοι δεν κάνουν… τίποτα

Ούτε εργάζονται, ούτε φοιτούν πουθενά


ΚΟΣΜΟΣ
16:39
17/08/2018
Πάνω από δύο εκατομμύρια νεαροί Ρώσοι δεν κάνουν... τίποτα
2
loading

Ένα ποσοστό της τάξεως του 15% των νέων Ρώσων, ηλικίας 15 έως 24 ετών, που μεταφράζεται σε παραπάνω από δύο εκατομμύρια, ούτε εργάζονται πουθενά, ούτε φοιτούν κάπου, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν εμπειρογνώμονες της Ανώτατης Σχολής Οικονομίας, την οποία παρουσιάζει η ρωσική εφημερίδα Kommersant.

Οι συγκεκριμένοι νέοι διαιρούνται σε δύο κατηγορίες: στους ανέργους, οι οποίοι αναζητούν κάποια εργασία και στους ανενεργούς νέους, οι οποίοι δεν φοιτούν, δεν έχουν δουλειά και δεν ψάχνουν να βρουν, μερικοί εξ αυτών για λόγους υγείας είτε επειδή φροντίζουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας τους.

Το ποσοστό των μη απασχολούμενων νέων σε μικρές πόλεις είναι μεγαλύτερος απ' ό,τι στις μεγάλες. Έτσι, μεταξύ των νέων που ζουν στην Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη στο διάστημα 2000-2016 η ανεργία κυμαίνονταν μεταξύ 3% και 11%. Το ποσοστό των νέων ανέργων που ζουν σε μικρότερες πόλεις ή αγροτικές περιοχές κυμαίνονταν μεταξύ του 5% και 14%. Κατά κανόνα μεταξύ των νέων ανέργων ανδρών οι άνεργοι είναι περισσότεροι, ενώ μεταξύ των νεαρών γυναικών είναι μεγάλο το ποσοστό των οικονομικά μη δραστήριων.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι νεαροί Ρώσοι που ζουν στις μεγαλουπόλεις, απαλλάσσονται πιο γρήγορα από την έλλειψη απασχόλησης, επειδή υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες για εργασία και μόρφωση

Στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη η τάση αυτή παρατηρείται στο 59% των ανέργων και στο 32% εκείνων που ανήκουν στην ομάδα των μη δραστήριων νέων.

Σημειώνεται ότι στη Ρωσία το ποσοστό της ανεργίας μεταξύ των νέων είναι πολύ κοντά στο μέσο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη, το οποίο είναι 13%.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar παπατζας

    και εγω αμα ειχα λεφτα θα καθομουνα

  2. avatar Lel

    Only squating

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει