Ο Τζέιμς Ιβς από το Γουέστ Χιθ του Μπέρμιγχαμ είναι ένας νέος οικογενειάρχης που του αρέσει να οδηγεί ποδήλατο. Πάντα προσεκτικός και ιδιαίτερα ευαίσθητος με το θέμα της ασφάλειας, όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι συγγενείς του, ποτέ δεν ανέβαινε το BMX του χωρίς να φορά το κράνος του.

Στις 3 Ιουλίου πήρε το ποδήλατό του για να πάει για ψώνια σε κοντινό κατάστημα, ούτε 800 μέτρα μακριά από το σπίτι του. Ήταν η πρώτη φορά που δεν φόρεσε κράνος. Και αυτή η πρώτη φορά ήταν αρκετή για να σημαδέψει τη ζωή του.

Λίγα μέτρα από το σπίτι τον παρέσυρε αυτοκίνητο που είχε παραβιάσει το όριο ταχύτητας στην περιοχή.

Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια των παιδιών του, του 4χρονου Τζακ και του 2χρονου Μάξιμους που παρακολουθούσαν τρομαγμένα από το παράθυρο του σπιτιού τους τον πατέρα τους να κείτεται στο δρόμο μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που ο 26χρονος άνδρας υπέστη πολλαπλά κατάγματα σε πλευρά, ωμοπλάτη, πλάτη, σπλήνα. Το χειρότερο όμως ήταν ο τραυματισμός στο κεφάλι.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Queen Elizabeth, στο Μπέρμιγχαμ, του έδιναν 10% πιθανότητες να τα καταφέρει στο χειρουργικό τραπέζι, ενώ δεν περίμεναν ότι θα μπορέσει να επιβιώσει το πρώτο 24ωρο μετά το χειρουργείο. Η επέμβαση στο κεφάλι διήρκεσε 7,5 ώρες και οι γιατροί αναγκάστηκαν να του αφαιρέσουν μεγάλο μέρος του κρανίου. Εκείνος όμως τους διέψευσε.

Αρκετές μέρες μετά έχει βγει από το κώμα, αλλά οι γιατροί δεν γνωρίζουν αν θα μπορέσει να αναρρώσει πλήρως. «Οι γιατροί πίστευαν πως δεν θα τα καταφέρει, αλλά τρεις εβδομάδες μετά είμαστε εδώ και συνεχίζει να δίνει τη μάχη του. Παλεύουμε και εμείς μαζί του. Συναισθηματικά έχουμε αδειάσει. Είμαστε εξουθενωμένοι και αβοήθητοι, αλλά μας χρειάζεται για να μείνει δυνατός. Αναμένουμε ότι θα βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας για αρκετές εβδομάδες ακόμα. Μόλις αναρρώσει θα μεταφερθεί στη νευρολογική πτέρυγα όπου θα μείνει αρκετούς μήνες. Μετά θα ξεκινήσει αποκατάσταση και στη συνέχεια ελπίζουμε να έρθει σπίτι», σημειώνει η αδερφή του, Σόφι Χάρισον Γουίλκς.

«Ο Τζέιμς ήταν πολύ προσεκτικός με το θέμα της ασφάλειας. Πάντα φόραγε το κράνος του, ακόμα κι όταν έκανε ποδήλατο στο πάρκο. Ίσως σκέφτηκε ότι επειδή η διαδρομή ήταν μικρή δεν θα υπήρχε κάποιος κίνδυνος», λέει η 29χρονη γυναίκα. «Μια φορά δεν το έβαλε και τώρα δίνει μάχη για τη ζωή του… Είναι τρομακτικά ειρωνικό».

Η μάχη για επιστροφή στην κανονικότητα θα πάρει καιρό και η οικογένεια ζητά οικονομική στήριξη καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα τεράστια έξοδα που απαιτούνται. Για τον λόγο αυτό έχουν ξεκινήσει έρανο μέσω της ιστοσελίδας www.gofundme.com/pray-for-james-eaves. «Παρακαλούμε τον κόσμο να μας βοηθήσει. Ο δρόμος είναι δύσβατος και μακρύς για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας», αναφέρει η Σόφι.