Η περίπτωση των 12 παιδιών και τους προπονητή τους στην Ταϊλάνδη που εγκλωβίστηκαν μέσα σε σπήλαιο έφερε στη δημοσιότητα το ζήτημα της επιβίωσης και των υλικών που θα βοηθήσουν τις πρώτες κρίσιμες ώρες.

Σύμφωνα με έρευνες και ειδικούς που έχουν ερωτηθεί το 95% των καταστάσεων που μπορεί να προκύψουν και να απαιτούν τη διάσωση κάποιου χαμένου ή εγκλωβισμένου ανθρώπου, λύνονται μέσα σε 72 ώρες.

Πάνω σε αυτό το στατιστικό πάτησε εταιρεία η οποία κατασκεύασε μία τσάντα ως το «απόλυτο κιτ επιβίωσης». Μέσα σε αυτή την «τσάντα επιβίωσης» υπάρχουν όλα όσα μπορεί να χρειαστεί κανείς για να επιβιώσει στις αντίξοες συνθήκες τις πρώτες κρίσιμες 72 ώρες.

Ειδικοί κατασκεύασαν τσάντα που περιέχει όλα όσα μπορεί να χρειαστεί κανείς για να επιβιώσει σε αντίξοες συνθήκες για 72 ώρες, μέχρι να μπορέσουν να τους εντοπίσουν τα σωστικά συνεργεία.

Η Seventy2 Supply System είναι μια αδιάβροχη τσάντα πλάτης που έχει σχεδιαστεί για να τα κρατάει τα δεκάδες μέρη του εξοπλισμού επιβίωσης που περιέχει, προστατευμένα.

Όπως αναφέρει το brobible.com, το κιτ επιβίωσης μεταξύ άλλων περιλαμβάνει παγούρι με νερό, φίλτρο νερού για ποσότητα 100.000 γαλονιών, σκούφο, θερμική σκηνή, προστατευτικά γυαλιά, ταινία ασφαλείας, ενεργειακές μπάρες, αντιηλιακό, μαχαίρι, εξοπλισμό για πρώτες βοήθειες, αδιάβροχα σπίρτα, φακό, χημικό φως, θερμική κουβέρτα, σουγιά, προσάναμμα μαγνησίου και πολλά ακόμα χρήσιμα αντικείμενα.