Ολλανδός βουλευτής μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΑΣΕ), o Κοσμούν Κόρους, συναντήθηκε σήμερα επί δίωρο με την φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας Ιουλία Τιμοσένκο, σε ένα νοσοκομείο στο Χάρκοβο.

«Εκτιμώ ότι η δυνατότητα, που μου δόθηκε να συναντηθώ με την κα. Τιμοσένκο, δείχνει ότι η ουκρανική κυβέρνηση αρχίζει να υλοποιεί τη δέσμευση που έχει αναλάβει, να σεβαστεί τις αξίες του ΟΑΣΕ, εγκαινιάζοντας επίσης έναν διάλογο με τον διεθνή Οργανισμό μας», ανέφερε στο τέλος της συνάντησης με την κα. Τιμοσένκο ο Ολλανδός βουλευτής.

Ο ίδιος ανέφερε ότι συζήτησαν με την πρώην πρωθυπουργό «θέματα που άπτονται του σωφρονιστικού συστήματος στην Ουκρανία, αλλά και της δικαστικής εξουσίας».

«Διατηρώ επιφυλάξεις για την δικαστική υπόθεση, που κατέληξε στην φυλάκιση της Τιμοσένκο. Η διαδικασία στο σύνολο είχε έλλειμμα διαφάνειας», υπογράμμισε τέλος ο βουλευτής Κορούζ.

Πηγή του ΟΑΣΕ αναφέρει ανωνύμως στο Γαλλικό πρακτορείο ότι αύριο Πέμπτη στο Μονακό η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του διεθνούς Οργανισμού προγραμματίζει να εκδώσει μιαν απόφαση, με την οποία αφ ενός θα επικρίνει όλες εκείνες τις κυβερνητικές πρακτικές, που εμποδίζουν προς το παρόν η Ουκρανία να μπορεί να χαρακτηριστεί «κράτος δικαίου», αφ ετέρου θα κάνει προτάσεις στην κατεύθυνση της αναβάθμισης του δημοσίου δικαίου της Ουκρανίας.