Δωρεάν θεραπείες γονιμότητας σε ομοφυλόφιλες και ανύπαντρες Ισπανίδες

«Σήμερα τελειώνει ο μισογυνισμός», το μήνυμα της γενικής γραμματέως Ισότητας


ΚΟΣΜΟΣ
23:26
06/07/2018
Δωρεάν θεραπείες γονιμότητας σε ομοφυλόφιλες και ανύπαντρες Ισπανίδες
3
loading

Η νέα, σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας συμφώνησε σήμερα να παρέχει δωρεάν θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής σε ομοφυλόφιλες ή ανύπαντρες γυναίκες, αποκαθιστώντας έτσι μια παροχή που είχε ακυρωθεί από την προηγούμενη, συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι.

Οι δωρεάν θεραπείες γονιμότητας είχαν καταργηθεί για τις γυναίκες αυτές το 2014, στο πλαίσιο της λιτότητας που επέβαλε η κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Σήμερα τελειώνει ο μισογυνισμός», ήταν το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter η γενική γραμματέας Ισότητας Σολεδάδ Μουρίγιο.

Το μέτρο εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο στη σημερινή συνεδρίασή του –συνέπεσε μάλιστα με το Gay Pride που οργάνωσε στη Μαδρίτη η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ της Ισπανίας. Θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2019, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ισαμπέλ Θελάα.

Η Ισπανία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στην Ευρώπη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Πεταμένα λεφτά

    Ας τους πει κάποιος ότι αυτό που γονιμοποιεί τις γυναίκες το έχουν οι άνδρες.

  2. avatar thanahs

    πόσο ανώριμο να κατηγορούν τους άντρες για μισογυνισμό, μην μπορώντας να αποδεχτούν πως το μόνο πρόβλημα, είναι οι λάθος επιλογές στην ενήλικη ζωή τους? Ίσως να μην είναι κατάλληλες για να κάνουν οικογένεια στην τελική, όντας χωρίς σύζυγο (από επιλογή) ή λεσβίες (συνήθως μίσανδρες). Καλύτερα τα χρήματα να πήγαιναν σε βοηθήματα μονογονεϊκών οικογενειών, που προφανώς θα έπιαναν τόπο.

  3. avatar Φλόμπερ

    Άιντε επιτέλους να τελειώσει, γιατί μας τα έχετε πρήξει με αυτή την καραμέλα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει