Επιτακτική ανάγκη θεωρεί ο διεθνής απεσταλμένος για τη Συρία Κόφι Ανάν την κατάπαυση του πυρός στη Συρία ώστε να πραγματοποιηθεί η πολιτική μετάβαση.

Ο Ανάν εκτιμά επίσης πως η διεθνής συνάντηση για τη Συρία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Γενεύη επέτρεψε να υπάρξει μια αλλαγή στις θέσεις της Ρωσίας και της Κίνας, δήλωσε σήμερα στη Γενεύη ο εκπρόσωπος του Ανάν.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο Άχμαντ Φάουζι στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων για τη συμφωνία που συνήφθη το Σάββατο στη Γενεύη.

Τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Τουρκία και χώρες που εκπροσωπούν τον Αραβικό Σύνδεσμο συμφώνησαν το Σάββατο στη Γενεύη πάνω στις αρχές της πολιτικής μετάβασης που προτείνεται από τον Ανάν, ιδιαίτερα στο σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης που θα περιλαμβάνει μέλη της σημερινής εξουσίας και της αντιπολίτευσης.

«Μην υποτιμάτε την αλλαγή που συνέβη το Σάββατο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη θέση των Ρώσων και των Κινέζων», δήλωσε ακόμη προς τους δημοσιογράφους ο Φάουζι. «Η έξοδος της Συρίας από την κρίση θα είναι “μακρά και με κραδασμούς”» πρόσθεσε.