Οι φόβοι για ραγδαία αύξηση της πορνείας και της σωματεμπορίας στην αγγλική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων αυξάνονται, καθότι όλο και περισσότεροι διαδικτυακοί οίκοι ανοχής προσθέτουν το επίθετο «Ολυμπιακοί» δίπλα στο όνομα τους και αρκετοί έχουν ήδη αρχίσει να προσφέρουν υπηρεσίες «χρυσού μεταλλίου».

Επιπλέον, το «Barnardo», το μεγαλύτερο παιδικό φιλανθρωπικό ίδρυμα της Βρετανίας, αποκάλυψε πως η εσωτερική διακίνηση ανηλίκων στο Λονδίνο με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση τη περίοδο των Αγώνων αποτελεί ένα «πολύ σοβαρό ζήτημα» και καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί – ιδιαίτερα αυτούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της φιλοξενίας.

Τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα ανέκαθεν προκαλούσαν την έκρηξη στη βιομηχανία του σεξ με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες – ακόμα και τους ίδιους τους αθλητές – να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον χώρο.

Να σημειώσουμε ότι στην Αθήνα, η σωματεμπορία σχεδόν διπλασιάστηκε στους Ολυμπιακούς του 2004, ενώ στο Σύδνεϋ είχαν καταγραφεί αρκετά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στα χωριά των αθλητών.