Ένας οδηγός λευκού βαν πιάστηκε δύο φορές από τις κάμερες της βρετανικής τροχαίας να τρέχει πάνω από το όριο ταχύτητας.

Και αντί να το πληρώσει, έστειλε στην αστυνομία «πειραγμένες» φωτογραφίες του οχήματός του για να αποδείξει πως δεν ήταν αυτό στις εικόνες της τροχαίας!

Ο 23χρονος Jordan Notley ισχυρίστηκε πως το δικό του βαν ήταν «εκτός δρόμου» όταν τον συνέλαβε η κάμερα δύο μάλιστα φορές, σε δυο ξεχωριστές περιπτώσεις δηλαδή, και κατόπιν έστειλε στις Αρχές φωτογραφίες του βαν του για να αποδείξει πως δεν ήταν το ίδιο.

2asqmyd6

Το Photoshop δεν ήταν ωστόσο καθόλου καλό, κι έτσι ο νεαρός Σκοτσέζος από το Εδιμβούργο εμφανίστηκε τελικά στο δικαστήριο του Καρλάιλ ομολογώντας το έγκλημά του.

Η πρώτη φωτογραφία της τροχαίας καταγράφηκε τον Δεκέμβριο του 2016, δείχνοντας το λευκό Volkswagen βαν να έχει υπερβεί το επιτρεπτό όριο ταχύτητας σε αυτοκινητόδρομο. Ο νεαρός έκανε αμέσως ένσταση, στέλνοντας μια «πειραγμένη» φωτογραφία του δικού του οχήματος. Και έπιασε! Η τροχαία απολογήθηκε για το λάθος της και ο Σκοτσέζος γλίτωσε το πρόστιμο.

Τον Απρίλιο του 2017 συνέβη ξανά το ίδιο και ο τύπος παρέθεσε την ίδια ακριβώς δικαιολογία («το όχημά μου δεν ήταν στον ίδιο δρόμο»), στέλνοντας ξανά την ίδια «πειραγμένη» φωτογραφία, μόνο που τώρα είχε παραλλάξει ελαφρώς και τη μούρη του βαν, κάνοντάς το να μη μοιάζει με κανένα γνωστό βανάκι αυτοκινητοβιομηχανίας!

rtyyur

Η αστυνομία το κατάλαβε και τον συνέλαβε. «Είναι μορφή απάτης και εγκληματικού παραπτώματος», δήλωσε σχετικά ο τοπικός διοικητής της τροχαίας Steve Minnikin, «κι όλα αυτά για να γλιτώσεις από ένα σχετικά μικρό πρόστιμο», σημειώνοντας με νόημα πως «έχουμε έμπειρους και εξειδικευμένους αστυνομικούς που ερευνούν εξονυχιστικά τέτοιες υποθέσεις, φέρνοντας τους παραβάτες στη δικαιοσύνη».

Η ποινή του νεαρού δεν έχει καθοριστεί ακόμα…