Αλλοίωσε τις φωτογραφίες για να γλιτώσει το πρόστιμο, κατέληξε στη φυλακή!

Το κόλπο με τις «πειραγμένες» εικόνες του βαν έπιασε μία, όχι όμως και δεύτερη φορά


ΚΟΣΜΟΣ
18:11
13/06/2018
Αλλοίωσε τις φωτογραφίες για να γλιτώσει το πρόστιμο, κατέληξε στη φυλακή!
1
loading

Ένας οδηγός λευκού βαν πιάστηκε δύο φορές από τις κάμερες της βρετανικής τροχαίας να τρέχει πάνω από το όριο ταχύτητας.

Και αντί να το πληρώσει, έστειλε στην αστυνομία «πειραγμένες» φωτογραφίες του οχήματός του για να αποδείξει πως δεν ήταν αυτό στις εικόνες της τροχαίας!

Ο 23χρονος Jordan Notley ισχυρίστηκε πως το δικό του βαν ήταν «εκτός δρόμου» όταν τον συνέλαβε η κάμερα δύο μάλιστα φορές, σε δυο ξεχωριστές περιπτώσεις δηλαδή, και κατόπιν έστειλε στις Αρχές φωτογραφίες του βαν του για να αποδείξει πως δεν ήταν το ίδιο.

2asqmyd6

Το Photoshop δεν ήταν ωστόσο καθόλου καλό, κι έτσι ο νεαρός Σκοτσέζος από το Εδιμβούργο εμφανίστηκε τελικά στο δικαστήριο του Καρλάιλ ομολογώντας το έγκλημά του.

Η πρώτη φωτογραφία της τροχαίας καταγράφηκε τον Δεκέμβριο του 2016, δείχνοντας το λευκό Volkswagen βαν να έχει υπερβεί το επιτρεπτό όριο ταχύτητας σε αυτοκινητόδρομο. Ο νεαρός έκανε αμέσως ένσταση, στέλνοντας μια «πειραγμένη» φωτογραφία του δικού του οχήματος. Και έπιασε! Η τροχαία απολογήθηκε για το λάθος της και ο Σκοτσέζος γλίτωσε το πρόστιμο.

Τον Απρίλιο του 2017 συνέβη ξανά το ίδιο και ο τύπος παρέθεσε την ίδια ακριβώς δικαιολογία («το όχημά μου δεν ήταν στον ίδιο δρόμο»), στέλνοντας ξανά την ίδια «πειραγμένη» φωτογραφία, μόνο που τώρα είχε παραλλάξει ελαφρώς και τη μούρη του βαν, κάνοντάς το να μη μοιάζει με κανένα γνωστό βανάκι αυτοκινητοβιομηχανίας!

rtyyur

Η αστυνομία το κατάλαβε και τον συνέλαβε. «Είναι μορφή απάτης και εγκληματικού παραπτώματος», δήλωσε σχετικά ο τοπικός διοικητής της τροχαίας Steve Minnikin, «κι όλα αυτά για να γλιτώσεις από ένα σχετικά μικρό πρόστιμο», σημειώνοντας με νόημα πως «έχουμε έμπειρους και εξειδικευμένους αστυνομικούς που ερευνούν εξονυχιστικά τέτοιες υποθέσεις, φέρνοντας τους παραβάτες στη δικαιοσύνη».

Η ποινή του νεαρού δεν έχει καθοριστεί ακόμα…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar Stateless

  Αυτές στη φωτογραφία είναι οι νέες "average speed cameras" που έχουν στη Βρετανία. Είναι τέτοιες ανά κάποια χιλιόμετρα, που υπολογίζουν το πόσο τρέχουν (μέσο όρο φυσικά) τα αυτοκίνητα στην ενδιάμεση διαδρομή.
  Δηλαδή σε καταγράφει η πρώτη κάμερα και οταν περνάς τη δεύτερη μετά από μερικά χιλιόμετρα σε καταγράφει και αυτή και υπολογίζει το ποσό έτρεχες σε ολη τη διαδρομή από τη πρώτη κάμερα. Αν συναντήσεις και τρίτη κάμερα θα υπολογίσει τη ταχύτητα από τη δεύτερη κ.ο.κ. Αν υπολογίσει παραπάνω σου δίνει κλήση.
  Να φαντασθείτε έχει πολλές τέτοιες σε κάποιους μεγάλους δρόμους.
  Με τις απλές κάμερες, κόβεις λίγο πρίν τις περάσεις και μόλις τις περάσεις, ξανά γκαζώνεις και κανένα πρόβλημα.
  Ας βάζανε ανά 10 χιλιόμετρα μπορεί και ανά 20,τέτοιες στους εθνικούς της Ελλάδας ώστε κανείς να μην υπερβαίνει τα όρια σε όλη τη διαδρομή.
  Εγώ πιστεύω ότι με τέτοιες θα χρυσωνε το κράτος και θα έβγαινε από τα μνημόνια πολύ νωρίτερα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει